Bijusī 6.Saeimas priekšsēdētāja Ilga Kreituse uzskata, ka otrdien ievēlētajai 8.Saeimas priekšsēdētājai Ingrīdai Ūdrei būtu jāsāk satraukties par "tiem trīs nodevējiem koalīcijā, kas nebalsoja par viņas kandidatūru šim amatam".
LR 8. Saeimas Pirmā sēde

Jau ziņots, ka par Ūdres kandidatūru Saeimas priekšsēdētājas amatam balsoja 52 Saeimas deputāti, tātad, pretēji iepriekš panāktajai norunai, trīs koalīcijas deputāti nav balsojuši par Ūdri.

Kreituse norādīja, ka šis balsojums jau ir pierādījis nākamās valdības nestabilitāti, pirms tā ir izveidota, un līdz ar to arī Ūdre Saeimas priekšsēdētājas amatā varētu nebūt visus četrus gadus, bet "krist" līdz ar šīs koalīcijas izveidoto valdību. Pēcāk veidosies jaunas koalīcijas ar citiem spēkiem, kuriem arī vajadzēs vietas Saeimas prezidijā, uzskata Kreituse.

Pēc bijušās parlamenta vadītājas domām, šobrīd atkārtojas vēsture un tā situācija, kāda bija 6.Saeimā. Bijusī Saeimas deputāte uzskata, ka vislabākais piemērs parlamenta prezidija vēlēšanai ir Somijā, kur par parlamenta vadītāju kļūst cilvēks no vairāk pārstāvētās partijas parlamentā, bet par Saeimas priekšsēdētāja biedriem - pārstāvji no pārējām partijām dilstošā secībā atbilstoši vietu skaitam.

Kreituse atzīmēja, ka Ūdre ir ar pieredzi parlamentārajā darbā, tomēr jaunie pienākumi no viņas prasīšot lielu piepūli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!