Baltijas valstu policisti aizvadījuši mācības, lai praksē apgūtu Šengenas konvencijas 41.panta piemērošanu, par noziedznieku vajāšanu no vienas valsts teritorijas uz otru.
Šā gada 12. un 13.oktobrī pārrobežu vajāšanas imitācija notiek Lietuvā, Jonišķu rajona teritorijā un Latvijā, Tukuma un Dobeles rajonos, informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību birojā.

Policijas pārstāvji informēja, ka ceturtdien vajāšana tika īstenota no Lietuvas uz Latviju, savukārt piektidien vajāšana notiek no Latvijas uz Lietuvu.

Šī gada 15. un 16.augustā šādas mācības notikušas sadarbībā ar Igaunijas policiju.

Mācībās piedalās Valsts policijas (VP) koledžas pārstāvji, VP Galvenās administratīvās pārvaldes (GAP) Starptautisko lietu biroja (SLB) darbinieki, VP Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes (GKrPP) Starptautiskās sadarbības pārvaldes (SSP) darbinieki, Dobeles rajona policijas pārvaldes (RPP) darbinieki, Tukuma RPP darbinieki, Valsts robežsardzes (VRS) pārstāvji, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas Kriminālpārvaldes (MKrP) darbinieki, kā arī pārstāvji no Lietuvas policijas un robežsardzes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!