Visu triju Baltijas valstu prezidenti Viļņas desmitnieka valstu galotņu tikšanās laikā Sofijā bijuši briesmām pakļauto valstu vadītāju vidū, jo dzīvojuši viesnīcā "Hilton", pie kuras ceturtdien aizturēts bruņots vīrietis.
Triju Baltijas valstu prezidentu preses dienestos BNS uzzināja, ka viesnīcā "Hilton" dzīvoja gan Latvijas prezidente Vaira Vīķe - Freiberga, gan Lietuvas prezidents Valds Adamkus (Valdas Adamkus), gan arī Igaunijas prezidents Lennarts Meri (Lennart Meri). Katram no Baltijas valstu prezidentiem līdzi bijis viens apsargs.

Valsts prezidentes Vairas Vīķes - Freibergas preses sekretāre Aiva Rozenberga BNS pavēstīja, ka prezidente dzīvojusi viesnīcā "Hilton", taču neko par notikušo nav zinājusi.

Jau ziņots, ka Bulgārijas policija arestējusi bruņotu vīrieti, kurš ceturtdien apdraudējis dzīvību četriem NATO kandidātvalstu prezidentiem.

"Četru prezidentu dzīvība bija briesmās," intervijā Bulgārijas valsts radio sacīja Bulgārijas Iekšlietu ministrijas ģenerālsekretārs Boiko Borisovs, neminot, kuri valsts vadītāji tikuši apdraudēti.

Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Slovākijas, Slovēnijas, Rumānijas, Maķedonijas, Albānijas, Bulgārijas un Horvātijas prezidenti piektdien Sofijā tikās ar NATO ģenerālsekretāru Džordžu Robertsonu.

"Īpaši bīstams noziedznieks, kurš bija bruņojies ar automātu "Scorpion" un 40 aptverēm, ceturtdienas vakarā tika aizturēts pie viesnīcas "Hilton", kur bija apmetušies četri prezidenti," sacīja Borisovs.

Vīrietis pretojies policijai un pat salauzis vienam policistam roku.

Bulgārijas policijas priekšnieks ģenerālis Vasils Vasilevs sacīja, ka drošības dienesti bija brīdinājuši par globalizācijas pretinieku tikšanos Sofijā. Ar Eiropas drošības dienestu palīdzību viņi bija atklājuši interneta lappusi ar nosaukumu "Phantom", kurā bija informācija par gaidāmo tikšanos Sofijā.

Viļņas desmitnieka tikšanās laikā, kurā šīs valstis pauda nedalītu atbalstu NATO cīņā pret terorismu, tika ievēroti īpaši stingri drošības pasākumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!