Uzņēmuma "Baltkom GSM" izpilddirektors Bils Batlers ceturtdien Brīvības pieminekļa atjaunošanas fonda vadītājam Raimondam Bultem pasniedza čeku par 11 167 latiem, kas savākti īpašā ziedojumu kampaņā piemineklim.
Ziedošanas kampaņa notika no 1. līdz 18.novembrim. Zvanot šajā laika posmā pa mobilo tālruni, kam bija "Baltkom GSM" pieslēgums, viens santīms no maksas par katru sarunas minūti tika ziedots Brīvības pieminekļa restaurēšanai. Akcijas laikā maksa par sarunām netika palielināta.

Bulte uzņēmumam "Baltkom GSM", kas kļuvis par vienu no lielākajiem ziedotājiem, pasniedza pateicības rakstu un īpašu pateicību izteica visiem iedzīvotājiem, kuru devuši ieguldījumu pieminekļa atjaunošanā.

Lai šoruden neapstātos Brīvības pieminekļa restaurācija, monumenta atjaunošanas fondam pietrūkst 38 tūkstošu latu.

Līdz šim fonda kasē bija 97 760 latu, tomēr šoruden vēl jāveic darbi par šādām izmaksām - 68 000 latu ir atlikusī maksājamā līguma summa akmens restauratoru firmai AKM par pieminekļa obeliska pirmās kārtas restaurācijas darbiem, 18 994 lati nepieciešami zvaigžņu izpētei un restaurācijai, 48 660 latu travertīna cīņu un granīta stūru skulptūru demontāžai, lai pilnībā veiktu nesošās dzelzsbetona konstrukcijas pirmsprojekta izpēti.

Kopā visai restaurācijai nepieciešami aptuveni 250 tūkstoši latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!