Foto: LETA
Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) pieņēmusi lēmumu ar kopumā 11 400 eiro sodīt elektronisko plašsaziņas līdzekli SIA "Baltkom radio" par slēptu priekšvēlēšanu aģitāciju, portāls "Delfi" uzzināja NEPLP.

Priekšvēlēšanu aģitācijas likuma 3.panta 1.daļā paredzētā pārkāpuma izdarīšanu laika posmā no šā gada 7. jūlija līdz 1. augustam, uzliekot naudas sodu 6400 eiro, kā arī sodīt to pašu elektronisko plašsaziņas līdzekli par tāda paša pārkāpuma izdarīšanu šā gada 10. un 15. jūlijā, uzliekot naudas sodu 5000 eiro apmērā. Minētais likuma pants nosaka, ka "slēptā priekšvēlēšanu aģitācija ir aizliegta."

Izskatot vienu no administratīvajām pārkāpumu lietām, konstatēts, ka SIA "Baltkom radio" vairākkārtīgi slēpti reklamējis partijas "Gods kalpot Rīgai" deputāta amata kandidātu Oļegu Burovu.

Izskatot otru administratīvo lietu, konstatēts, ka SIA "Baltkom radio" slēpti reklamējis politiskās partijas "Alternative" deputāta amata kandidātus Valēriju Petrovu un Alekseju Rosļikovu.

"Priekšvēlēšanu aģitācijas likuma pārkāpumi ir sevišķi smagi, jo tādējādi elektroniskie plašsaziņas līdzekļi tieši un neatļauti ietekmē vēlēšanu rezultātus. NEPLP pret šādiem pārkāpumiem tagad un nākotnē vērsīsies īpaši bargi, jo tiek ne tikai pārkāpts likums, bet arī neatļauti ietekmēts vēlēšanu iznākums," atzīmē NEPLP priekšsēdētājs Ivars Āboliņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!