Balvu rajona policijas pārvaldē vairs nestrādā neviens no policistiem, kurus vaino sava kolēģa pastrādāta nozieguma piesegšanā. Vairāki pārcelti darbā uz citiem rajoniem, bet vietējais Ceļu policijas priekšnieks aizgājis pensijā, ceturtdien ziņo "Neatkarīgā Rīta avīze".
Kriminālpolicijas inspektors Aigars Pužulis, kura izraisītajā autoavārijā marta nogalē gāja bojā kāds jaunietis, 19. jūlijā atlaists no darba. Kriminālpolicijas priekšniece policijas majore Solvita Vīgante, kas organizēja notikušā negadījuma pierādījumu falsifikāciju, no 8.augusta pārcelta darbā uz Gulbenes policijas pārvaldi vecākās inspektores amatā. Šobrīd viņa atrodas ikgadējā atvaļinājumā un darbu sāks 6.septembrī, inofrmē NRA.

Savukārt Kriminālpolicijas biroja 2.nodaļas priekšnieks Andrejs Aleksejevs, kas Pužuļa vietā devās uz Gulbenes slimnīcu nodot asins analīzes, ar 9. augustu pārcelts dienestā uz Alūksnes rajona policijas pārvaldi Kriminālpolicijas inspektora amatā. Saistībā ar likumā noteiktā vecuma sasniegšanu un pēc paša vēlēšanās 10. augustā no dienesta atvaļināts Ceļu policijas priekšnieks policijas majors Arkādijs Kravalis. Arī viņš piedalījās autoavārijas pierādījumu slēpšanā.

Pavēli rotēt policistus uz citām pārvaldēm parakstījis Valsts policijas priekšnieks Jānis Zaščirinskis, laikrakstu informējis Balvu policijas priekšnieks Pēteris Bašķers. Pašlaik tiek meklēti četru iztrūkstošo darbinieku aizvietotāji, un Bašķers cer, ka ar jauniem darbiniekiem palīdzēs arī Valsts policijas centrālais aparāts.

Martā Balvos vairāki policijas darbinieki, iespējams, piesedza sava kolēģa pastrādāto noziegumu – jaunieša nāvējošu notriekšanu, dzērumā braucot ar automašīnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!