Līdzšinējais bērnu un ģimenes lietu ministrs Ainars Baštiks (LPP/LC), kura vadīto ministriju tuvākajā laikā plānots likvidēt, jau nākamceturtdien, 19. martā, plāno atjaunot deputāta mandātu Saeimā un gatavojas kandidēt Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās.

Kā piektdien žurnālistiem atzina Baštiks, darbojoties EP, viņš varētu visas Eiropas līmenī cīnīties par ģimenes vērtību nostiprināšanu. "Man liekas, ka tā ir joma, kurā es daudzmaz kaut ko zinu," norāda bijušais ministrs.

Viena no jomām, kurai būtu jāpievērš uzmanība Eiropas līmenī, būtu noteiktu standartu ieviešana sociālajā sfērā, jo patlaban šī sfēra atstāta vien pašu dalībvalstu ziņā, uzsver Baštiks.

Viņaprāt, nepieciešamas izmaiņas arī izglītības sfērā. "Mēs visu laiku sakām, ka Latvijā ir talantīgi bērni, bet ar laiku šie talanti kaut kur pazūd, jo, piemēram, kultūru nevar pārdot. Vai nu tā ir mūsu mentalitāte, vai arī mūsu izglītības sistēma neatver un neattīsta bērnu personību, jo ir tendēta uz noteiktu normu izpildi," atzīst politiķis.

Pēc Centrālās vēlēšanu komisijas datiem, Baštikam atgriežoties Saeimā, deputāta mandātu zaudēs Inta Feldmane (LPP/LC).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!