Foto: Publicitātes foto

Bauskas novads nojauc ar apbedījumiem nesaistītus padomju okupācijas laikā veidotos pieminekļus, informēja Bauskas novada domes priekšsēdētājs Aivars Okmanis (NA).

Pašvaldība neplāno iesaistīties piemiņas vietās esošo pieminekļu demontāžā, bet ir sākusi pieminekļu demontāžu, kur apbedījumu vietas nav.

"Pašvaldība saskaņoja plānus ar privātīpašniekiem, bez liekas ažiotāžas plānus arī īstenojam. Lūdzam atļauju novākt pieminekli vai arī aicinām pašu privātīpašnieku to darīt," skaidro Okmanis.

Jau ziņots, ka Rundāles apvienības pārvaldē ir Viesturu Melanšu kapsēta un Svitenes parkā - apbedījuma piemiņas vieta. Pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālists Artūrs Dulbe pauž, ka šajās vietās nekādas darbības pagaidām netiek plānotas.

Kā ziņots, lēmumu par šādu pieminekļu demontāžu iepriekš pieņēma Ogres novads, aprīļa beigās aizvācot pirmo no tiem. Demontēt trīs piemiņas akmeņus lemts arī Jelgavas novadā. Tāpat pēdējā laikā saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā aktualizējies jautājums par Rīgā, Uzvaras parkā, esošo pieminekli un iespējām to demontēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!