Foto: NASA
14. septembrī pulksten 21 Bauskas pilī trešo gadu vēros zvaigznes. Šogad astronomi Arnis un Anna Ginteri stāstīs par planētu "Marss" un kosmosa kuģiem. Marss cilvēkus ir vilinājis kopš senatnes, uz to ir devušies daudzi kosmiskie aparāti un centušies noskaidrot vai mēs Visumā esam vieni.

Pasākumu papildinās Aivja Meijera fizikas eksperimenti un stāstījums par to, kādas izskatās zvaigznes un kāpēc tās mirgo. Atradīsim atbildes uz jautājumiem - kāpēc debesis ir zilas, kas ir vielas optiskā aktivitāte un polarizācijas plakne, kā darbojas monitori. Apmeklētāji varēs iesaistīties un līdzdarboties arī citos fizikas eksperimentos.

Aivis Meijers ar fizikas eksperimentiem, kas atšķiras no ierastajiem skolu mācību demonstrējumiem, nodarbojas jau vairāk kā deviņus gadus. Šis pasākums būs interesants un izglītojošs ikvienam – gan pieaugušajiem, gan bērniem. Lai radītu īpašu atmosfēru, tumsā pils torni izgaismos ar lukturiem un svecēm.

Arī šogad pils tornī ar teleskopu varēs vērot zvaigznes. Aicinām apmeklētājus būt iecietīgiem un saprotošiem – pils tornī vienlaicīgi var atrasties ierobežots cilvēku skaits, taču visiem, kuri vēlēsies, izdosies ielūkoties teleskopā.

Pasākums paredzēts nesteidzīgiem zvaigžņu vērotājiem. Vakari kļūst vēsāki, jāģērbjas siltāk, droši līdzi var ņemt arī pledu.

Plānots, ka šādā formā pasākums notiks pēdējo gadu.

Plašāka informācija: http://bauskaspils.lv/lv/pasakumi-jaunumi/zvaigznes13

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!