Foto: Reuters/Scanpix

Tukuma novada domē iesniegtais kolektīvais iesniegums, kuru parakstījuši teju divi tūkstoši Tukuma novada iedzīvotāji, lai rosinātu publisko apspriešanu bēgļu uzņemšanas jautājumā, nosūtīts izvērtēšanai Ministru kabinetam, portāls "Delfi" uzzināja novada domē.

Domes pārstāve Aiga Priede apstiprināja, ka 2. decembrī no Pētera Luna tika saņemts iesniegums un 3. decembrī saņemta kolektīvā iesnieguma kopija, kuros lūgts domi organizēt publisku apspriešanu par patvēruma meklētāju izvietošanu Tukuma novada pašvaldībā.

Izvērtējot saņemtā iesnieguma saturu, domē konstatēts, ka iesniegumā minētais lūgums, saskaņā ar Ministru kabineta rīkojumu "Rīcības plāns personu, kurām nepieciešama starptautiskā aizsardzība, pārvietošanai un uzņemšanai Latvijā", uzskatāms par Ministru kabineta un ministriju kompetenci.

"Ņemot vērā iepriekš minēto, Tukuma novada dome 2015. gada 2. decembra un 3. decembra iesniegumus nosūtīja izskatīšanai pēc piekritības Latvijas Republikas Ministru kabinetam," skaidroja Priede.

Savukārt par saņemto iesniegumu un ar to saistītajām turpmākajām darbībām pašvaldība savas kompetences ietvaros lems Tukuma novada domes Teritoriālās attīstības komitejā ceturtdien, 10. decembrī.

Ziņots, ka pagājušo nedēļu Tukuma novada pašvaldībā tika iesniegts kolektīvs iesniegums, kuru parakstījuši teju divi tūkstoši Tukuma novada iedzīvotāji, lai rosinātu publisko apspriešanu bēgļu uzņemšanas jautājumā.

10 dienu laikā kolektīvo iesniegumu parakstījuši 1943 Tukuma novada iedzīvotāju, kas, kā norāda Luns, ir vairāk nekā 5% no visiem deklarētajiem Tukuma novada iedzīvotājiem. "Kā arī tie ir 23% no visiem Tukuma novada balstiesīgajiem iedzīvotājiem, kuri ir piedalījušies pēdējās pašvaldību vēlēšanās 2013. gadā," uzsvēra akcijas organizētājs Pēteris Luns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!