Demisionējušā premjera Ivara Godmaņa (LPP/LC) valdības, iespējams, pēdējā sēde otrdien pagāja mierīgā gaisotnē bez valdības līdzšinējajai darbībai raksturīgajām garajām un skrupulozajām diskusijām, savukārt pats Godmanis, kurš iedibināja tradīciju pēc sēdēm rīkot preses brīfingus, otrdien atteicies runāt ar žurnālistiem.
Premjers nekomentēja nedz valdībā apstiprinātas izmaiņas "Parex" sindicētā kredīta atmaksas grafikā, nedz deva izvērtējumu savas valdības darbam.

Pati valdības sēde bija mazāk apmeklēta nekā iepriekš. Sākotnēji pie Godmaņa vadītās valdības galda sēdēja premjers un 18 ministri, bet otrdien bez paša premjera piedalījās tikai desmit ministri, jo daži šajā laikā bija demisionējuši, divi sekretariāti tika likvidēti, bet citi komandējumu un citu iemeslu dēļ, kā, piemēram, finanšu ministrs Atis Slakteris, bērnu lietu ministrs Ainars Baštiks, satiksmes ministrs Ainārs Šlesers un labklājības ministre Iveta Purne, nebija ieradušies.

Ja ceturtdien Saeima apstiprinās Valda Dombrovska (JL) veidot valdību, tad daži politiķi uz valdības māju dosies arī nākamajā otrdienā, jo saglabās ministru portfeļus. To starpā būs vides ministrs Raimonds Vējonis, reģionālas attīstības un pašvaldības lietu ministrs Edgars Zalāns, veselības ministrs Ivars Eglītis, ārlietu ministrs Māris Riekstiņš, izglītības ministre Tatjana Koķe, bet ekonomikas ministrs Kaspars Gerhards kļūs par satiksmes ministru un iekšlietu ministrs Mareks Segliņš kļūs par tieslietu ministru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!