Sabiedrības veselības aģentūras (SVA) speciālisti konstatējuši masveida saslimšanu ar zarnu infekciju Rīgas rajona Berģu pamatskolā, kur saslimuši 57 skolēni un darbinieki, informēja aģentūras preses sekretāre Zane Ontužāne.
Grupveida saslimšana Berģu pamatskolā

Viņa pastāstīja, ka SVA Rīgas filiāles speciālisti 17.maijā pēc informācijas saņemšanas no Berģu pamatskolas vadības par iespējamo skolēnu un skolotāju saslimšanu ar zarnu infekcijas slimībām sāka epidemioloģisko izmeklēšanu.

Speciālisti noskaidrojuši, ka 57 no 200 skolas bērniem un trim pieaugušajiem bijuši zarnu infekcijas slimībām raksturīgi simptomi - slikta dūša, sāpes vēderā, vemšana, dažiem arī caureja.

Taču, pēc Ontužānes teiktā, Rīgas filiālē saņemti tikai četru ārstu steidzamie ziņojumi par saslimušajiem Berģu pamatskolas skolēniem. Epidemioloģiskās izmeklēšanas laikā SVA speciālisti, veicot bērnu aptauju, noskaidrojuši, ka skolas ēdnīcā ēduši apmēram 100 cilvēki.

Laboratoriskai izmeklēšanai paņemtas analīzes no bērniem un virtuves darbiniekiem, kā arī apsekots pārtikas bloks, paņemot laboratoriskām pārbaudēm dzeramā ūdens, pārtikas produktu paraugus un nomazgājumus no virsmām. Par situāciju Berģu pamatskolā VSA informējusi arī Valsts sanitāro inspekciju un Pārtikas un veterināro dienestu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!