Foto: Shutterstock

Slimnīcā otrdien, 3.jūnijā, nogādāts kāds gadu un četrus mēnešus vecs zēns, kurš, skrienot pakaļ sunim, iekritis piemājas dīķī, portālu "Delfi" informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Nelaimes gadījums noticis Latgalē. Puika skrējis pakal sunim, paklupis un iekritis piemājas dīķī. Vecāki bijuši turpat netālu un zēns laikus no ūdens izvilkts. Tomēr viņu bija nepieciešams hospitalizēt.

Trīs deviņus līdz 11 mēnešus veci zīdaiņi otrdien guvuši galvas sasitumus, jo izkrituši no gultām. Savukārt 11 mēnešus vecs bērns Rīgā applaucējies, uzraujot sev virsū karstu zupu.

Kurzemē gadu veca meitene uzlējusi sev virsu karstu ūdeni un applaucējusies. Kāda divus gadus veca meitene Zemgalē atradusi eglīšu lampiņas un dažas pārkodusi, savainojot muti.

Mediķu palīdzība otrdien bija nepieciešama arī pusaudžiem, kuri bija lietojuši dažādas apreibinošas vielas. Zemgalē 12 gadus veca meitene saindējusies ar alkoholu, bet Kurzemē divi 12 un 13 gadus veci zēni slimnīcā nonākuši pēc līmes ostīšanas.

Slimnīcā Rīgā nonākusi arī kāda 14 gadus veca meitene, kura bija lietojusi tā dēvēto "spaisu".

Dažādas traumas otrdien guvuši arī pieaugušie. Latgalē kādu iereibušu 34 gadus vecu vīrieti kājā sakodis suns, bet Kurzemē no otrā stāva balkona nokritis 28 gadus vecs vīrietis, kurš lauzis mugurkaulu. Savukārt, strādājot ar "fleksi", kāds 20 gadus vecs vīrietis nozāģējis pirkstu.

Latgalē smagas traumas guvis kāds 56 gadus vecs vīrietis, kuru sabadījis bullis. Vīrietis devies uz kūti, lai bulli apkoptu, bet tas norāvies no ķēdes un uzbrucis kopējam, viņu sabadot. Vīrietim lauztas ribas, traumēta roka un plecs.

Kopumā NMPD otrdien saņēmis 1068 izsaukumus, no kuriem 180 bija saistīti ar traumām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!