Bērnu un ģimenes lietu ministrijas nākamgad paredzēts tērēt 18 689 388 latu, kas ir par 3,99 miljoniem latu vairāk nekā šogad. Gandrīz divas trešdaļu no budžeta pieauguma veido dotācijas pirmklasnieku brīvpusdienām un finansējums Uzturlīdzekļu garantijas fondam.
Dotācijām brīvpusdienu nodrošināšanai 1.klases skolēniem no nākamā gada paredzēti 1,179 miljoni latu. Uzturlīdzekļu garantiju fondam paredzēts finansējums 10,62 miljonu latu apmērā, kas ir par 1,88 miljoniem latu vairāk. Fonda administrācijas izdevumi paliks nemainīgi – 662 000 latu.

Bērnu un ģimenes tiesību aizsardzībai paredzēts tērēt 3 258 842 latus, šim mērķim finansējums palielināts pa 396 500 latiem. Programmas mērķis ir nodrošināt bērnu un ģimenes tiesību aizsardzību un uzlabot bērnu un ģimenes stāvokli, īste¬nojot mērķtiecīgus uz bērnu un ģimenes tiesību aizsardzību vērstus pasākumus.

No šiem līdzekļiem programmas vadībai plānots atvēlēt 1,95 miljonus latu, Valsts programma bērnu un ģimenes stāvokļa uzlabošanai – 493 000 latu, izveidojot ģimenes atbalsta un/vai krīzes centri un bērnu dienas centrus, bērnu rotaļu un attīstības centrus, bērnu rotaļu un atpūtas laukumus, izglītojot vecākus un speciālistus par bērnu aprūpi, audzināšanu un drošību, attīstot mediācijas izmantošana ģimenes konfliktsituācijās, bērniem draudzīgu vidi skolās un nodrošinot atbalstu audžuģimenēm, adoptētājiem, aizbildņiem.

Vietējās adopcijas un audžuģimeņu atbalstam plānots atvēlēt tikpat cik šogad - 422 000 latus, jaunatnes politikas valsts programmai arī netiks mainīts finansējums – 355 000 latu. Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta finansētie projektiem tērēs 24 900 latus.

Projektam ar Itālijas Pjemontas reģiona Starptautisko adopcijas aģentūru plāno tērēt 25 000 latu, lai veicinātu Latvijas sabiedrības informētību un paaugstināt zināšanu līmeni par alternatīvo ģimenisko aprūpi un nacionālo adopciju.

Valsts bērnu aizsardzības inspekcijai un bērnu uzticības tālrunim atvēlēs tādu pašu summu kā šogad - 764 303 latu. Jaunatnes starptautisko programmu aģentūrai finansējumu palielinās par aptuveni pusmiljonu latu līdz 2,86 miljoniem latu. No šiem līdzekļiem aģentūras darbības nodrošināšanai nepieciešami 360 000 latu, bet 2,5 miljoni – projektu īstenošanai. Projektu mērķis ir sadarboties ar programmas "Jaunatne darbībā" citu ES valstu nacionālajām aģentūrām un programmu koordinatoriem; nodrošināt iespēju Latvijas jaunatnei un personām, kas strādā ar jaunatni, apgūt starptautiskās neformālās izglītības un jaunatnes politikas pieredzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!