Trešdien notika Ekonomikas ministra Aigara Štokenberga (TP) vadītā darba grupas otrā sēde, kurā Ekonomikas ministrijas (EM) speciālisti piedāvāja jauno bērnudārzu celtniecībā iesaistīt gan valsti, gan pašvaldības, kā arī privātos uzņēmējus, aģentūru LETA informēja EM sabiedrisko attiecību nodaļā.
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM) darba grupas sēdē informēja par situāciju Latvijas pilsētās.

No 27 valsts un rajonu centru pilsētu pašvaldībām 11 pašvaldības laika periodā no 2007.- 2013.gadam ir iecerējušas būvēt jaunus bērnudārzus. Vietu trūkums bērnudārzos aktuāls ir arī Rīgā, kur pašvaldība šobrīd vairāk orientējas uz esošo bērnudārzu paplašināšanu un rekonstrukciju.

Latvijā vietu pirmsskolas izglītības iestādēs gaida 15 080 bērni. Īpaši aktuāla šī problēma ir visās lielajās pilsētās. Darba grupas izveides mērķis ir attīstīt valsts iedzīvotāju interesēm atbilstošu pirmsskolas izglītības iestāžu tīklu.

EM speciālisti informēja par tehniskajām prasībām bērnudārzu būvniecībai, kā arī kopā ar Latvijas investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) speciālistiem informēja par iespējām izmantot valsts un privātās partnerības modeli bērnudārzu būvniecībā un apsaimniekošanā, identificējot iespējamos sadarbības modeļus starp valsti, pašvaldību un privātajiem uzņēmējiem.

Šobrīd EM, RAPLM un LIAA turpinās darbu, lai līdz šā gada 15.septembrim sagatavotu rīcības plānu jaunu bērnudārzu celtniecībai, tai pat laikā tiek apkopota visa informācija, identificētas problēmas un definētas galvenās veicamās darbības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!