Foto: F64
No apvienības "Zaļo un zemnieku savienība" (ZZS) ievēlētajam Saeimas deputātam Andrim Bērziņam ir iespēja tikt ievēlētam prezidenta amatā jau pirmajā kārtā un šobrīd par atbalstu viņa kandidatūrai notiek arī sarunas ar citiem politiskajiem spēkiem.

Kā apstiprināja ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis, Bērziņš runājot ar citu frakciju deputātiem, cerot uz atbalstu savai kandidatūrai.

Saskaņā ar aģentūras LETA rīcībā esošo informāciju ZZS tikai šonedēļ pieņemts lēmums virzīt Bērziņa kandidatūru prezidenta amatam jau uz pirmo balsošanas kārtu, redzot, ka pretējā gadījumā amatā tiks pārvēlēts līdzšinējais Valsts prezidents Valdis Zatlers.

ZZS saskaņā ar neoficiālu informāciju izšķīrusies par labu Bērziņam, otru kandidātu, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Raimondu Vējoni, šoreiz amatā nevirzot.

Saeimas kuluāros tiek spriests, ka Bērziņš var cerēt uz politisko partiju apvienības "Saskaņas centrs" (SC) balsīm un atsevišķu apvienības "Par labu Latviju" (PLL) deputātu atbalstu. ZZS un SC abām kopā ir nepieciešamā 51 balss Valsts prezidenta ievēlēšanai.

Bērziņš amatam varētu tikt virzīts nākamās nedēļas sākumā.

Jau ziņots, ka Brigmanis ir paziņojis, ka pats personīgi balsos par Zatlera kandidatūru. Balsojums ir aizklāts, ar vēlēšanu zīmēm. Valsts prezidenta vēlēšanas paredzētas 2.jūnijā.

Atbalstu Bērziņa kandidatūrai paudis arī Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij").

Savukārt pats Bērziņš pauda, ka par kandidēšanu Valsts prezidenta amatam izlems pirmdien pēc ZZS valdes sēdes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!