Foto: AFI

Atkāpšanās no amata nav saistāma ar valdības šūpošanu, bet gan tikai ar ebreju kopienas īpašumu restitūcijas jautājumu, kurā ar premjeru ir atšķirīgi uzskati, tā savu demisiju ceturtdien telekanālam LNT skaidroja tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš (NA)

Taujāts vai viņa rīcību var uzskatīt par valdības šūpošanu, Bērziņš uzsvēra - "absolūti nē". Nacionālajai apvienībai (NA) šis jautājums "neesot dienas kārtībā" un "dienas kārtībā nav arī jautājuma par izmaiņām esošās koalīcijas sastāvā".

Tieši jautājums par kompensācijām ebreju kopienai un atšķirīgie viedokļi esot par pamatu lēmumam atkāpties no amata. Pēc Bērziņa domām, šo jautājumu nav jādiskutē tikai starp ministru un premjeru. Tas ir politisks jautājums, kas būtu jāizdiskutē Saeimā, koalīcijas sadarbības padomē, tam arī nepieciešama diskusija sabiedrībā, norādīja Bērziņš.

Viņš arī uzvēra, ka NA turpinās darbu valdībā un plašāk par tālāko rīcību ceturtdien lems valdes sēdē.

Savukārt NA līderis Raivis Dzintars LNT ceturtdien uzsvēra, ka par citu tieslietu ministra kandidātu esot pāragri runāt, jo Bērziņš savus pienākumus dara labi.

"Nav runa par personālijām, runa ir par iespējām kvalitatīvi strādāt, aizstāvēt vēlētāju intereses," sacīja Dzintars.

Kā ziņots, ka pēc koalīcijas domstarpībām ebreju kopienas īpašumu restitūcijas jautājumā tieslietu ministrs paziņoja par atkāpšanos no amata,

Jau ziņots, ka premjers Dombrovskis, kurš saņēmis ebreju kopienas vēstuli atrisināt īpašumu jautājumu, uzdevis tieslietu ministram Gaidim Bērziņam (Nacionālā apvienība) izveidot darba grupu, kas sagatavotu Latvijā esošo nekustamo īpašumu sarakstu, kas 1940.gada 17.jūnijā piederēja ebreju reliģiskajām un sabiedriskajām organizācijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!