Ceturtdien tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš uzsver, ka Tieslietu ministrijas izdevumu samazināšana nedrīkstētu ietekmēt tiesu sistēmas darbu, jo tas var draudēt ar lietu izskatīšanas termiņu pieaugumu un darbinieku trūkumu, informēja ministra preses sekretāre Inga Saleniece.
Ministrs ceturtdien tikās ar Ventspils tiesas priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju, tiesnešiem, kā arī ar Ventspils zemesgrāmatu nodaļas darbiniekiem un pārrunāja tieslietu sistēmas aktualitātes, uzklausot problēmas un priekšlikumus iestāžu darbībā.

Darbinieki pauda bažas par nākamā gada budžetu un tā iespējamo samazinājumu. Ministrs norādīja, ka Tieslietu ministrijas izdevumu samazināšana nedrīkstētu ietekmēt tiesu sistēmas darbu, jo tas var draudēt ar lietu izskatīšanas termiņu pieaugumu un darbinieku trūkumu. Diskusiju laikā par nākamā gada valsts budžetu savu nostāju un argumentus viņš paudīs arī finanšu ministram. Bērziņš uzskata, ka ietaupījumu vajadzētu rast, atsakoties no dažādu attīstības projektu īstenošanas, infrastruktūras attīstības, štata vietu samazināšanas citās iestādēs.

Bērziņš Ventspils apmeklējuma laikā panāca vienošanos, ka līdz ar Kurzemes apgabaltiesas Ventspils pastāvīgās sesijas slēgšanu 2009.gada 1.janvārī, arī tās telpas varēs izmantot Ventspils tiesa. Šobrīd Ventspils tiesā tiek plānoti remonta darbi, lai uzlabotu darba vidi un apstākļus, tomēr šī ēka neatbilst mūsdienu izpratnei par tiesu namu un arī telpu skaits ir nepietiekams, tādēļ papildu telpu apgūšana ir uzskatāma par īstermiņa risinājumu darba apstākļu uzlabošanai. Ministrs norādīja, ka šī brīža ekonomiskajā situācijā viņš neredz iespēju apsvērt jaunas ēkas celtniecību, tai pat laikā atzīstot, ka ilgtermiņā par to būtu jādomā.

Uzsākot pildīt tieslietu ministra pienākumus, Bērziņš apņēmās apmeklēt visas Latvijas tiesas un tikties ar tiesnešiem un tiesu darbiniekiem, lai personīgi iepazītos ar situāciju un meklētu risinājumus tiesu sistēmas attīstībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!