Foto: F64
Valsts prezidents Andris Bērziņš, kurš noteiks pašreizējās 10.Saeimas darba kārtību līdz jaunās ievēlēšanai un sanākšanai, ierobežos priekšvēlēšanu populismu esošā parlamenta darbā, to prezidents sacīja intervijā telekompānijas LNT raidījumā "900 sekundes".

Prezidents sacīja, ka centīsies ierobežot priekšvēlēšanu populismu, neiekļaujot 10. Saeimas darba kārtībā jautājumus, kas saistīti ar priekšvēlēšanu aktivitātēm. "To es varu apsolīt," viņš noteica.

Pēc prezidenta sacītā, līdz jaunās Saeimas sasaukumam pašreizējā parlamenta darba kārtībā nenonāks jautājumi, kas skars saistības ar starptautiskajiem aizdevējiem.

"Mana tā nostāja būs skaidra un viennozīmīga - ja viņi skar kaut kādā veidā mūsu starptautiskās saistības, viņi netiks virzīti, tas it sevišķi attiecās attiecībā pret aizdevējiem, lai neradītu kaut kādas šaubas, ka mums te kaut kas notiek ārkārtējs," teica prezidents.

Savukārt jautājums par Latvijas dalības turpināšanu starptautiskajā militārajā misijā Afganistānā, visticamāk, būs jāskata vēl šīs Saeimas pilnvaru laikā, jo tuvojas lēmuma pieņemšanas termiņš.

Jautāts par aktualizēto jautājumu saistībā ar pensiju indeksācijas atsākšanu, kas no budžeta prasītu vairākus miljonus latu, prezidents noteica, ka ir būtiski saglabāt sociālo stabilitāti.

Pensiju indeksācijas atsākšanas jautājumā, pēc prezidenta teiktā, koalīcijai ir jāprot atrast vislabākais risinājums, ņemot vērā gan 2012.gada budžeta konsolidēšanu, gan dzīves dārdzības pieaugumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!