Jaunajā valdībā Tautas partijai (TP) varētu būt pieci ministru amati, "Latvijas ceļam" (LC) - četri, "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) - trīs, bet Jaunajai partijai (JP) - divi ministru amati.
Šādu viedokli tikšanās laikā ar Tautas partijas pārstāvjiem paudis premjera amata kandidāts Andris Bērziņš, ceturtdien informēja Tautas partijas priekšsēdētājs Andris Šķēle.

"Aicinātais Ministru prezidents izteica aptuveni tādu redzējumu, ka Tautas partijai varētu būt pie neliela valdības sastāva, pie 14 kabineta locekļu skaita pieci kabineta locekļi, "Latvijas Ceļam" - 4, "tēvzemiešiem" - 3 un Jaunai partijai - divi," sacīja Šķēle.

Viņš atzina, ka Tautas partija par svarīgu amatu jaunveidojamā valdībā uzskata ārlietu ministra posteni, par iespējamajiem šī amata kandidātiem minot Rihardu Pīku, Vairu Paegli, Helēnu Demakovu un Aleksandru Kiršteinu.

"Mums ir virkne ļoti spēcīgu cilvēku," teica demisionējušais premjers, piebilstot, ka ārlietu ministra amatā ļoti veiksmīgi esot darbojies LC pārstāvis Indulis Bērziņš, tādēļ viņš arī izprotot LC vēlmi šo amatu paturēt.

"Jāsaka, ka ārlietu ministrs Indulis Bērziņš ir bijis ļoti enerģisks un aktīvs un tādēļ varu saprast arī "Latvijas Ceļu"," pauda Šķēle.

Šķēle arī atzīmēja, ka, viņaprāt, finansu ministram jaunajā valdībā tomēr vajadzētu pārstāvēt paša valdības vadītāja partiju.

"Tas ir ļoti pareizi, ka finansu ministram būtu jābūt no vienas partijas ar Ministru prezidentu," sacīja Šķēle.

Viņš piebilda, ka tādā gadījumā Tautas partija vēl varētu pretendēt uz īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu organizācijām posteni, kuru varētu ieņemt Edmunds Krastiņš.

Pēc Šķēles teiktā, Krastiņam esot gan autoritāte ārvalstīs, gan labas angļu valodas zināšanas.

"Šis amats mūs ļoti interesē," sacīja demisionējušais premjers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!