Premjera amata kandidāts Andris Bērziņš nolēmis uzsākt divpusējās konsultācijas ar potenciālās koalīcijas partijām, lai noskaidrotu to vēlmi par amatiem nākamajā valdībā.
Bērziņš žurnālistus informēja, ka trešdien konsultācijas notiks ar Jauno partiju un apvienību "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK un, iespējams, līdz ceturtdienas pusdienlaikam viņš pagūs tikties arī ar Tautas partiju.

Nākamajās divpusējās sarunās Bērziņs informēs partijas par pārējo koalīcijas partneru vēlmēm, bet pēc tam piedāvās apspriešanai savu valdības modeli.

Bērziņš uzsvēra, ka jaunās valdības modeli viņš piedāvās tad, kad tiks saskaņota nākamās valdības deklarācija un koalīcijas līgums. Premjera amata kandidāts apliecināja, ka nākamās valdības deklarācijā kardināli pārsteigumi, salīdzinot ar iepriekšējā Ministru kabineta deklarāciju, nav sagaidāmi.

Iespējamās koalīcijās partneru sarunas notiks katru dienu, izņemot svētdienu. Bērziņš norādīja, ka divpusējo sarunu rezultāti par amatiem valdībā netiks publiskoti.

Viņš atzina, ka "Latvijas Ceļam" ir "daudzmaz" iezīmēta nostāja par amatiem, ko partija vēlas ieņemt jaunajā valdībā, taču Bērziņš atturējās šo informāciju publiskot.

BNS jau ziņoja, ka TB/LNNK labprāt saglabātu līdzšinējos amatus valdībā, uzskatot, ka tās pašreizējie ministri un atlaistais ekonomikas ministrs Vladimirs Makarovs ir cienīgi turpināt darbu jaunajā Ministru kabinetā.

Pašreizējā valdībā "tēvzemieši" ieņem ekonomikas, aizsardzības, labklājības, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru amatus, kā arī īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām posteni.

Savukārt Jaunā partija kā svarīgus ir minējusi satiksmes, ekonomikas un iekšlietu ministru amatus, uzskatot, ka tai jaunajā valdībā jāieņem kāds no šiem posteņiem. Tāpat Jaunā partija gatava izvirzīt kandidātu tieslietu ministra un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra postenim.

Tautas partijas un LC vadība atturīgāk skaidrojusi savas vēlmes par amatiem jaunajā valdībā, tomēr jau iepriekš minēts, ka abas partijas labprāt ieņemtu ārlietu ministra posteni, savukārt Tautas partija - satiksmes ministra amatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!