Šodien Latvijas Zemnieku federācijas rīkotajā lauksaimnieku sanāksmē Cēsu rajona Bērzkrogā piedalījās vairāk nekā 130 cilvēki.
Kā informēja Latvijas Zemnieku federācijas priekšsēdētājs Modris Jansons, federācija Vidzemes zemniekus informē par vakar ar valdības pārstāvjiem panākto vienošanos vairākām lauksaimniecības nozarēm.

Sanāksmē piedalījās ne tikai federācijas, bet arī citu nozaru asociāciju biedri. Uz tikšanos ar lauksaimniekiem ieradies arī zemkopības ministrs Mārtiņš Roze, Saeimas deputāts Andis Kāposts un citi.

Jau ziņots, ka sākotnēji Bērzkrogā bija plānots lauksaimnieku pikets, taču, vakar ar valdību panākot vienošanos par nepieciešamo līdzekļu piešķiršanu cukura, liellopu un piena ražošanas nozarēm, tika nolemts šo pasākumu rīkot kā lauksaimnieku sanāksmi. Šodien nenotiks arī plānotā protesta akcija pie Grenctāles robežpunkta Bauskas rajonā.

Valdība vakar atbalstīja apmēram 4,3 miljonu latu piešķiršanu no šā gada subsīdiju līdzekļiem piena, liellopu un cukura ražošanas nozarēm. Tos piešķirs no plānotajiem 2003.gada subsīdijām paredzētajiem līdzekļiem pēc precizētā subsīdiju nolikuma apstiprināšanas Ministru kabinetā. Lai tiktu realizētas visas 2003.gada subsīdiju nolikumā paredzētās programmas, tām nepieciešamais finansējums tiks izskatīts, gatavojot budžeta grozījumus.

Lauksaimnieki ar valdību vienojās, ka piena ražošanas nozares atbalstam varētu tikt piešķirti divi līdz trīs miljoni latu, kas nepieciešami piena produktu intervences mehānisma ieviešanai vasaras periodā. Liellopu gaļas audzētāju zaudējumu kompensēšanai, gaļas iepirkuma cenas krituma un pārturēto lopu izmaksu kompensēšanai varētu piešķirt 0,5 miljonus latu. Savukārt cukura nozares atbalstam nepieciešami 790 000 latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!