Foto: LETA
Bez elektrības palikušo mājsaimniecību skaits svētdien vakarā sarucis līdz 50 un šobrīd, neraugoties uz elektroapgādei kritisko temperatūru, atslēgumu skaits ir mazāks nekā dažkārt ikdienas režīmā, informē AS "latvenergo" pārstāve Ivita Bidere.

Viņa pastāstīja, ka, rēķinoties ar auksto laiku, tiek monitorēts katrs atslēgums, lai tos novērstu iespējami īsākā laikā. Pastiprinātā režīmā strādā AS "Sadales tīkls" tehniskais personāls. Daudzviet bojājumi tiek novērsti mazāk kā divu stundu laikā

Tomēr, tā kā tiek prognozēta teju tikpat auksta nakts kā iepriekšējā, AS "Sadales tīkls" turpina darbu pastiprinātā režīmā, lai nodrošinātu kvalitatīvu elektroapgādi.

Jau ziņots, ka svētdienas rītā bez elektrības bija aptuveni 2000 "latvenergo" klientu, bet līdz pēcpusdienai šis skaits saruka līdz 160.

Svētdienas nakts un rīts Latvijā kļuva par aukstāko kopš 2003.gada 6.janvāra - gaisa temperatūra valsts lielākajā daļā pazeminājās līdz -27 - -34 grādiem. Zemākā gaisa temperatūra reģistrēta Vidzemē, tostarp Rīgas apkaimē, un Zemgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!