Foto: DELFI
Svētdienas vakarā aptuveni 11 000 mājsaimniecībām Latgalē ir traucēta elektroapgāde, svētdienas vakarā ziņo LTV raidījums "Panorāma".

Vēl ap plkst.12 un plkst. 11 bez elektroapgādes palikušo mājsaimniecību skaits bija attiecīgi 16 000 un 20 000. Savukārt ap plkst. 15. bez elektrības bija ap 12 000 mājsaimniecību, portālam "Delfi" iepriekš stāstīja a/s "Latvenergo" pārstāvis Andris Siksnis.

Tāpat kā rīta pusē, arī pēcpusdienā vislielākās elektroapgādes problēmas ir Preiļu, Rēzeknes un Ludzas reģionos. Elektroapgādes pārrāvumus izraisījuši krītošie koki, kas nav spējuši izturēt sniega un ledus smagumu. "Vairumā gadījumu iemesls elektroenerģijas piegādes traucējumiem ir tas, ka blakus elektrolīnijām augošie koki nespēj izturēt smagumu, kas tajos veidojas no ledus un sniega. Koki dažkārt nolūzt un iekaras līnijās vai saskaras ar vadiem un atslēdz līnijas," skaidroja Siksnis. Priekšpusdienā viņš norādīja, ka elektropadeves traucējumi konstatēti arī Jēkabpils, Aizkraukles un Madonas reģionos.

Viņš arī atzina, ka, visticamāk, svētdien visiem iedzīvotājiem elektrība vēl nebūs pieslēgta. Situācija ir ļoti mainīga, atzina Siksnis.

Pārējā Latvijas teritorijā elektroapgādes traucējumu gandrīz nav.

Vēstīts, ka pēdējās dienās daudzviet Latvijā ne tikai snieg, bet arī līst lietus, veidojot atkalu. Spēcīgais apledojums kļuvis par elektropadeves traucējumu cēloni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!