Foto: F64
Pretēji iepriekš Labklājības ministrijas prognozētajam, reģistrētā bezdarba līmenis martā tomēr ir palielinājies un sasniedzis 17,3%, kas ir par 0,2 procentpunktiem vairāk nekā februārī, aplēsusi Nodarbinātības valsts aģentūra.

Tas nozīmē, ka bezdarbnieku skaits ir palielinājies par 2221 cilvēku un kopumā bez darba marta beigās bija 194 253 cilvēki. 

Nodarbinātības valsts aģentūras direktore Baiba Paševica paudusi, ka bezdarba līmenis vairs nepieaug tik strauji, kā pērn, tāpēc ir pamats runāt par zināmu stabilizāciju. "Tomēr straujš bezdarba līmeņa samazinājums vēl nav sagaidāms, bezdarbnieku skaits valstī ir ārkārtīgi liels, un, lai bezdarbs kristos jābūt ekonomiskai izaugsmei, uzņēmējdarbības attīstībai, jārada daudz jaunu darba vietu, kuru valstī šobrīd trūkst," sacījusi Paševica.

Kā allaž, lielāks bezdarba līmenis reģistrēts Latgales reģionā, kur tas bijis 22,9%, kamēr Rīgas reģionā - 14,2%. Zemgales reģionā bezdarba līmenis ir sasniedzis 19,8%, Vidzemes reģionā - 19,5%, toties Kurzemes reģionā - 19%.

Būtiskas izmaiņas nav notikušas arī bezdarba līmeņa apmērā valsts lielākajās pilsētās. Proti, vēl joprojām visaugstākais bezdarba līmenis ir Rēzeknē - 25%, kamēr Liepājā, Jūrmalā un Ventspilī tad bija attiecīgi 19,6%, 15,3% un 14,7%.

Nedaudz mazāks tas bijis Daugavpilī, Jelgavā un Rīgā - attiecīgi 14,2%, 14,1% un Rīgā 12,9%.

Jau vēstīts, ka bezdarba līmenis Latvijā pusgadu ir lielākais Eiropas Savienībā. LM prognozēja, ka šomēnes bezdarba kāpums apstāsies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!