No nākamā gada janvāra bezdarbnieku stipendija paaugstināsies no 25 līdz 40 latiem, tādējādi palielinot valsts atbalstu bezdarbniekiem, kas ir viena no sociālās atstumtības riskam pakļauto iedzīvotāju grupām.
To paredz otrdien valdībā apstiprinātie Labklājības ministrijas (LM) sagatavotie grozījumi noteikumos Kārtība, kādā piešķirama stipendija un īres un transporta izdevumu kompensācija bezdarbnieka profesionālās apmācības, pārkvalifikācijas un kvalifikācijas paaugstināšanas laikā un nosakāms stipendijas un kompensācijas apmērs, informēja LM.

Ministrijas izstrādātie noteikumi nosaka, ka Nodarbinātības valsts aģentūras organizēto apmācību laikā katru mēnesi bezdarbnieki saņems stipendiju 40 latu apmērā, bet gadījumos, kad apmācības ir bijušas īsākas par mēnesi, tās apmērs tiks aprēķināts proporcionāli kalendāra dienu skaitam apmācību laikā.

Atbilstoši noteikumiem stipendija bezdarbniekam būs vidēji 1,90 lati apmācību dienā, un tā ir plānota kā bezdarbnieka uzturēšanās izdevumi izglītības ieguves vietā.

Paredzēts, ka bezdarbnieku profesionālās apmācības laikā stipendijas tiks nodrošinātas no Eiropas Sociālā fonda (ESF) finansēto nacionālo programmu projektos paredzētajiem līdzekļiem.

Savukārt, ja minētās aktivitātes sākot ar 2007.gadu netiks finansētas no ESF līdzekļiem, tad bezdarbnieku profesionālās apmācības pasākumus paredzēts īstenot no valsts speciālā apdrošināšanas budžeta līdzekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!