Foto: LETA

Pie Kolkas raga jūrā pazudušā kaitbordista Renāra Mileika meklēšana ir skaudrs apliecinājums atbildīgo dienestu niecīgajām iespējām un tam sekojošajai bezspēcībai, portālam "Delfi" sacīja sestdienas notikumu aculieciniece Sarmīte Gitendorfa.

"Ugunsdzēsējiem nevajag taisnoties, bet pateikt, ka neko jau nevar izdarīt. Glābējiem nav jau ar ko glābt, kaut kas ir jāsāk beidzot valstiski domāt, lai piekrastē būtu tehnika un glābšanas dienesti," uzsvēra Gitendorfa.

Viņa ir neizpratnē par glābēju teikto, ka tie no Dundagas mērojuši 41 kilometru 36 minūtēs, lai iesaistītos pie Kolkas raga jūrā pazudušā kaitbordista meklēšanā. "Mēs ar vīru bijām notikuma vietā, redzējām, kā tas puisis cīnās ar viļņiem, bet pirmie, kas ieradās, bija ātrā palīdzība, kura bezspēcīgi stāvēja krastā, pēc tās ieradās arī policija, " stāsta notikumu aculieciniece.

Kaitbordista draugi glābējus esot izsaukuši ap pulksten15:10, bet pirmā ugunsdzēsēju mašīna ieradusies tikai pēc pulksten 16 ar "mazu laiviņu", kura drīz vien devusies krastā, jo sācis satumst un viļņi pieņēmušies spēkā. Otra glābēju mašīna ar laivu ieradusies pēc pulksten 18, apgalvoja aculieciniece.

"Ja tikai būtu tehnika un resursi... puisis bija redzams, visi redzēja, kā viņš cīnījās. Jūrā devās maza laiviņa un vēl viens zvejnieks, bet tad jau viļņi pamatīgi pieņēmās spēkā. Tik lielā pierobežā ar jūru - Mazirbe, Kolka - nav vispār nekādas glābšanas infrastruktūras, tāpēc valstij varbūt beidzot jādomā par glābšanas inventāru," sacīja Gitendorfa.

"Delfi" jau ziņoja, ka Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki no Dundagas posteņa mērojuši 41 kilometru 36 minūtēs, lai pēc iespējas ātrāk iesaistītos Kolkas ragā jūrā pazudušā kaitbordista Renāra Mileika meklēšanā, apgalvoja VUGD Sabiedrisko attiecību nodaļas priekšniece Viktorija Gribuste.

Dienesti meklēšanu jau ir pārtraukuši, bet brīvprātīgie pirmdien turpina pārmeklēt jūras krastu.

Lai labāk veiktu meklēšanu, izveidota īpaša karte, kurā redzamas jau pārmeklētās teritorijas. Karte pieejama šeit.

Sestdien Rīgas jūras līcī pie Kolkas raga jūrā tika iepūsts kaitbordists. Viņš atradies aptuveni 400 metru attālumā no krasta, kad pazudis no draugu redzesloka. Nekavējoties tika izsaukti glābēji un meklēšanas darbos jūrā tika iesaistīti arī Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopteri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!