Foto: F64
Augstākās tiesas (AT) priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs otrdien, tiekoties ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru, neesot apspriedis ģenerālprokurora amata kandidatūras.

To otrdien pēc tikšanās ar prezidentu žurnālistiem pastāstīja Bičkovičs. Viņš kategoriski atteicās atbildēt uz jebkādiem jautājumiem, kas saistīti ar ģenerālprokurora amata kandidāta virzīšanu balsojumam Saeimā, un norādīja, ka par to runāšot ne ātrāk kā marta otrajā pusē.

Bičkovičs esot ar Zatleru apspriedis AT pagājušā gada darba rezultātus, šī gada prioritātes un citas tiesu darba aktualitātes. AT priekšsēdētājs kārtējo reizi vērsa uzmanību uz lielajiem civillietu iztiesāšanas termiņiem un norādīja, ka ekonomikas lejupslīde radījusi lielu civillietu pieplūdumu tiesās, jo arvien vairāk prasītāju tiesas ceļā vēlas piedzīt parādus no finansiālās grūtībās nonākušām personām.

Kā pastāstīja Bičkovičs, ja šodien AT tiktu saņemta apelācijas sūdzība par kādu civillietu, tad šīs lietas izskatīšana palātā varētu sākties 2011.gada vēlā rudenī. Savukārt tikko saņemtas krimināllietas izskatīšanu apelācijas kārtībā AT šodien būtu iespējams nozīmēt uz 2011.gada pavasari. Bičkovičs cer, ka līdz ar izmaiņām Kriminālprocesa likumā AT šogad varētu samazināties ienākošo krimināllietu skaits, bet civillietu pieplūdums noteikti nerimšoties.


Pērn darbu tiesā atstājuši četri pensijas vecumu sasnieguši AT tiesneši, bet neviens jauns klāt neesot nācis. Kopumā AT patlaban strādā 45 tiesneši, pastāstīja Bičkovičs.

Jautāts par tiesnešu algām, AT priekšsēdētājs žurnālistiem norādīja, ka šajā ziņā nekādas izmaiņas šogad neesot plānotas.

Zatlera un Bičkoviča tikšanās mērķis bija pārrunāt AT pagājušā gada darba rezultātus un šī gada prioritātes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!