Biedrības "Rodina" rīkotais gājiens noslēdzies Uzvaras parkā, pieminekļa Padomju Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem no nacistiskajiem iebrucējiem pakājē, kur gājiena dalībnieki tika sagaidīti ar "Urrā" saucieniem.

Gājiena dalībnieki, kuriem bija ziedi, nolika tos pieminekļa pakājē, kuru jau sedz dienas gaitā izveidojies ziedu klājiens. Pēc tam gājiena dalībnieki turpināja svinēt svētkus pieminekļa pakājē.

Gājienā devās aptuveni 100 cilvēku, tos fotografēja un filmēja daudz interesentu.

Gājienā piedalījās pārsvarā jaunieši, kā arī ģimenes ar bērniem. Garām braucošās automašīnas gājiena dalībniekus sveica ar skaļiem signāliem.

Pirms došanās gājienā divas jaunietes nostājās tā priekšgalā ar pašdarinātu plakātu, kur krievu valodā rakstīts "krievi nepadodas".

Gājiena dalībniekiem bija arī improvizēts transparents ar uzrakstu "Rossija" un Kazaņas dievmātes ikona, kura izsenis aizstāvējusi kareivjus kara laukā. Gājiena dalībnieki rokās turēja Krievijas karogus un karogu ar apustuļa Andreja krustu. Dalībnieku rokās bija arī ziedi.

Pirms gājiena uzrunas teica politiķi Vladimirs Buzajevs (PCTVL) un Aleksandrs Kuzmins (PCTVL). Buzajevs savā runā uzsvēra krievu lomu Latvijas vēsturē.

Runātāji arī nelaida garām iespēju aģitēt klātesošos balsot pašvaldību vēlēšanās un savas balsis atdot par krievvalodīgajām partijām.

Savukārt Kuzmins savā uzrunā kā nepamatotus un muļķīgus nodēvēja Drošības policijas argumentus par to, kāpēc "Rodinas" rīkotais gājiens sestdien nebūtu bijis atļaujams. Tiesa, tāpat kā pieteikumu iesniedzējs, bijusi pretējās domās un pasākumu atļāva, akcentēja politiķis.

Gājienā piedalījās arī organizācijas "Baltijas kazaku pulks" atamans Staņislavs Dudins.

Gājiena norisi uzraudzīja ap desmit policijas darbinieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!