Foto: stock.xchng
Administratīvā apgabaltiesa otrdien apmierināja bijušā Aizsardzības īpašumu valsts aģentūras (AĪVA) direktora Dzintara Arbidāna sūdzību un atzina par prettiesisku viņa atbrīvošanu no ierēdņa amata, informēja tiesas priekšsēdētājas palīdze Līga Trubiņa.

Apgabaltiesa uzlika par pienākumu Aizsardzības ministrijai (AM) mēneša laikā no sprieduma spēkā stāšanās dienas piedāvāt Arbidānam atbilstošu amatu AM vai tās padotībā esošajās iestādēs.

Tāpat tiesa uzlikusi par pienākumu AM atlīdzināt Arbidānam nesaņemto atalgojumu vidējās izpeļņas apmērā par laika posmu no atbrīvošanas brīža 2009.gada 30.decembrī līdz sprieduma spēkā stāšanās brīdim.

Otrdien pieņemto spriedumu 30 dienu laikā var pārsūdzēt Augstākās tiesas Senāta Administratīvo lietu departamentā, papildināja Trubiņa.

Apgabaltiesa apelācijas kārtībā decembrī izskatīja Arbidāna sūdzību, kurā viņš apstrīdēja AM 2009.gada 26.novembra rīkojumu "Par D.Arbidāna atbrīvošanu no valsts civildienesta ierēdņa amata".

Kā iepriekš informēja AM Preses nodaļas vecākā referente Dace Kundrāte, apstrīdētais AM rīkojums nosaka, ka saskaņā ar valdības 2009.gada 21.oktobra rīkojumu par AĪVA likvidāciju un Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centra izveidi ar 2009.gada 30.decembri Arbidāns atbrīvots no AĪVA direktora ierēdņa amata saistībā ar iestādes likvidāciju.

Arbidāns minēto rīkojumu apstrīdēja tiesā.

Izskatot lietu pirmajā instancē, Administratīvā rajona tiesa šā gada 9.jūlijā Arbidāna sūdzību noraidīja. Viņš spriedumu apstrīdēja Administratīvajā apgabaltiesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!