Bijušā Rīgas vicemēra Jura Visocka dēls Andrejs kopā ar vairākiem draugiem piektdien atkārtoti nežēlīgi piekāva Latvijas Universitātes pasniedzēju Kristapu Lešinski, pirmdien ziņo laikraksts "Vakara Ziņas" (VZ).
Cietušie laikrakstu informējuši, ka naktī uz sestdienu Visockis jaunākais izprovocējis un vadījis vēl vienu uzbrukumu Lešinskim, kā motīvu minot vēlmi pārmācīt tos, kas "lienot pie preses un ziņojot".

Incidenta aculiecinieki VZ stāstījuši, ka Lešinskis ar draugiem sēdējuši bārā "A.Suns", kad pie viņa pienācis Visockis un sācis asu vārdu pārmaiņu ar Lešinski. Pēc ilgākas sarunas Lešinskis neesot izturējis un norādījis Visockim, ka viņa klātbūtne nav vajadzīga. Tas esot bijis kā "starta šāviens", pēc kura ap pasniedzēju un viņa draugiem sapulcējušies seši vai septiņi Visocka draugi, kas sākuši trijotni sist, izmantojot pat bāra taburetes, laikrakstam stāstījis Lešinskis.

Kautiņa sākumā ieradusies arī "Berga Bazāra" apsardze, taču gādājusi tikai par to, lai kaušļus izdabūtu ārā uz ielas, turklāt bijis redzams, ka apsargi ar Visocka dēlu bijuši labos draugos. "Es pieļauju, ka varam sagaidīt liecības no apsardzes puses, ka tieši mēs esam sākuši kautiņu un ar taburetēm divatā nežēlīgi dauzījuši septiņus labi noaugušus puišus," drūmi ironizējis Lešinskis.

Uz ielas uzbrucēji vairākkārt nogāzuši pasniedzēju un viņa draugu Armandu zemē un spārdījuši ar kājām. Rezultātā Lešinskis guvis sasitumus uz visa ķermeņa un vieglu smadzeņu satricinājumu, bet Armands cietis smagāk - viņam esot lauzts žoklis. Abi nogādāti slimnīcā ar ātro palīdzību. Savukārt Andrejs Visockis arī pieteicies slimnīcā, jo viņam esot smadzeņu satricinājums, taču tas noticis gandrīz diennakti pēc kautiņa. VZ pieļauj, ka tas darīts, lai arī viņu varētu uzskatīt par cietušo un lietā panākt mierizlīgumu. Bijušais vicemērs Juris Visockis VZ notikušo atteicies komentēt.

Iepriekšējais uzbrukums Lešinskim notika pagājušā gada nogalē, un pasniedzējs pēc tam ilgstoši ārstējās slimnīcā. Laikraksts ziņo, ka šajā krimināllietā nodarījums pārkvalificēts no smagu miesas bojājumu nodarīšanas uz vieglāku pantu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!