Foto: F64

Bijušais iekšlietu un tieslietu ministrs Mareks Segliņš šā gada jūnijā pametis pašvaldības SIA "Rīgas nami" valdes locekļa amatu.

Segliņš sacīja, ka šādu lēmumu pieņēmis, lai novērstu interešu konfliktu savā darbībā - viņš atjaunojis zvērināta advokāta praksi, taču likums to neļauj apvienot ar valdes locekļa amatu.

Jautāts, vai amata pamešanai nav politiski iemesli un nesaskaņas, Segliņš atzina, ka "nav dūmu bez uguns", tomēr sīkāk nekomentēja, norādot, ka ar politiku nenodarbojas jau divus gadus.

Kā liecina Valsts ieņēmumu dienestam iesniegtā amatpersonas deklarācija, Segliņš "Rīgas namos" pērn no 7.februāra atalgojumā saņēmis 20 511 latus, bet līdz šā gada 9.jūnijam - 9163 latus. Pērn viņš pārdevis automašīnu par 23 000 latu, bet šogad no tēva saņēmis dāvinājumā nekustamo īpašumu 78 759 latu vērtībā.

Pērn Segliņš deklarējis 26 200 latu bezskaidras naudas uzkrājumus, šogad jūnijā - 7000 latu un 21 000 eiro (14 758 latus).

Segliņš ir arī Latvijas Volejbola federācijas valdes loceklis.

Kā ziņots, Zvērinātu advokātu padome (ZAP) pērn decembrī pēc 13 gadu pārtraukuma atjaunojusi Segliņa darbību advokatūrā.

Segliņa advokāta pilnvaras tika apturētas 1998.gada 24.novembrī, kad viņš tika ievēlēts 7.Saeimā no Tautas partijas saraksta, bet savu politiķa karjeru viņš turpināja arī divos nākamajos parlamentos, ieņemot arī iekšlietu un tieslietu ministra amatus. 10.Saeimā politiķis vairs netika ievēlēts.

Par pašvaldības SIA "Rīgas nami" valdes locekli Segliņš tika iecelts 2011.gada janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!