Foto: LETA

Bijušais Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Raimonds Graube pēc atvaļināšanās no aktīvā dienesta kļuvis par Valsts aizsardzības un patriotisma fonda "Namejs" valdes priekšsēdētāju, apliecināja Graube.

Biedrības mērķis ir veicināt patriotismu Latvijas sabiedrībā, uzturēt starptautiskajās operācijās bojā gājušo karavīru piemiņu un sniegt atbalstu NBS un Zemessardzes veterāniem.

Fonda valdē darbojas pirmais Aizsardzības spēku komandieris Dainis Turlais, pirmais NBS komandieris Juris Dalbiņš, Valsts prezidenta nacionālās drošības padomnieks Jānis Kažociņš, Telekomunikāciju operatora "Latvijas Mobilais telefons" prezidents Juris Binde, Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ojārs Spārītis. Biedrības Goda padomes priekšsēdētāja ir eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Jau ziņots, ka 27. februārī Graubem bija pēdējā darba diena profesionālajā dienestā. Graube tagad ieskaitīts rezervē.

Viņš jau janvāra beigās nodeva NBS vadības grožus toreizējam NBS Apvienotā štāba priekšniekam Leonīdam Kalniņam. Pēc tam saskaņā ar aizsardzības ministra Raimonda Bergmaņa (ZZS) pavēli Graube tika nodots jaunā NBS komandiera rīcībā.

Politikā Graube šobrīd neplāno doties, tāpat viņam nav nekādi plāni saistībā ar vasarā gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām.

Nacionālās drošības padome pērn oktobrī pieņēma zināšanai Graubes iesniegumu Valsts prezidentam Raimondam Vējonim, kurā NBS komandieris lūdza viņu atvaļināt no amata pirms pilnvaru termiņa beigām. Graubes pilnvaru termiņš bija līdz 2018.gadā. Viņam šogad aprit 60 gadi, un Graube paziņojis, ka bijis vecākais NATO valstu komandieris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!