Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) kādreizējais priekšsēdētāja biedrs Jānis Ādamsons šodien notiekošajā Tautas saskaņas partijas (TSP) 13.kongresā uzņemts TSP biedru rindās.

Par Ādamsona uzņemšanu TSP nobalsoja kongresa delegātu vairākums.

Ādamsons, uzrunājot kongresa delegātus, uzsvēra, ka nolēmis iestāties TSP tāpēc, ka tā ir uz sociāldemokrātiskām vērtībām orientēts politiskais spēks.

Viņš norādīja, ka LSDSP, no kuras rindām viņš izstājies, ir kļuvusi no internacionālistiskas partijas par politisku spēku, kas pārstāv nacionālistisku nišu.

Ādamsons asi kritizēja pašreizējos politiskos spēkus, kas atrodas pie varas, it īpaši aizsardzības un iekšlietu sistēmu. Viņš uzskata, ka līdzekļi, kas patlaban tiek tērēti Nacionālo bruņoto spēku uzturēšanai "ir palaisti vējā".

Ādamsons ierosināja izveidot Nacionālās drošības ministriju, kas apvienotu Nacionālo bruņoto spēku, iekšlietu ministrijas un Aizsardzības ministrijas funkcijas.

Viņš norādīja uz nepieciešamību reformēt izglītības sistēmu.

LSDSP bijušais priekšsēdētāja biedrs Jānis Ādamsons jau agrāk informēja LSDSP valdi, ka aptur savu darbību partijā.

Tiesa ir konstatējusi, ka bijušais Saeimas deputāts Ādamsons no 1981.gada 26.augusta līdz 1992.gada 6.jūnijam ir bijis PSRS VDK Robežapsardzības karaspēka štata darbinieks.

Tādēļ Ādamsons tika svītrots no LSDSP 8.Saeimas deputātu kandidātu saraksta. Par šo lēmumu Ādamsons ir iesniedzis prasības iesniegumu pret Latvijas valsti Eiropas Cilvēktiesību tiesā (ECT), lai tā atceltu lēmumu, kas aizliedza viņam kandidēt Saeimas vēlēšanās.

Prasības summu - divus miljonus eiro jeb aptuveni 1,25 miljonus latu - Ādamsons aprēķinājis, ņemot vērā viņam nodarīto morālo kaitējumu un nesaņemto atalgojumu.

2004.gada jūnijā Rīgas Centra rajona tiesa Ādamsonu atzina par vainīgu dienesta stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā, piemērojot viņam naudas sodu 130 minimālo algu jeb Ls 10 400 apmērā.

Ādamsonam tika celta apsūdzība par to, ka viņš, būdams valsts amatpersona, tīšām publiski izplatījis toreizējo premjeru Andri Šķēli (TP), tieslietu ministru Valdi Birkavu (LC) un Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektoru Andreju Sončiku aizskarošas un viņiem neslavu ceļošas ziņas, zinot, ka tās ir nepatiesas. Ādamsons tika apsūdzēts pēc Krimināllikuma 318.panta 2.daļas par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kurai bijušas smagas sekas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!