Tagadējais AS "Latlada" juridiskā biroja vadītājs bijušais tiesnesis Aivars Kaparšmits Zvērinātu advokātu padomei (ZAP) izteicis lūgumu atļaut viņam kārtot advokāta eksāmenu.
Kaprašmitu Saeima 2006.gadā atbrīvoja no Rīgas apgabaltiesas tiesneša amata. Viņš skatījis vairākas krimināllietas, kas guvušas plašākas sabiedrības ievērību, tostarp lietu, kurā tika tiesāts Ainārs Eisaks un tā dēvēto "Latvenergo" trīs miljonu krimināllietu. Tieši saistībā ar šīs lietas izskatīšanā pieļautajiem pārkāpumiem Tiesnešu disciplinārkolēģija nolēma viņam piemērot disciplinārsodu - atcelšanu no tiesneša amata.

Kā liecina informācija "Jurista Vārdā", ZAP lūgumu atļaut kārtot advokāta eksāmenu izteikuši vairāki tiesneši - Starptautiskās komersantu šķīrējtiesas šķīrējtiesnesis Edgars Atlācis, Administratīvās apgabaltiesas tiesnesis Uldis Bērziņš un Siguldas tiesas tiesnesis Andris Zaviļeiskis.

Tāpat vēlmi kļūt par advokātiem izteikuši Aizsardzības ministrijas Juridiskā departamenta Tiesību aktu un uzraudzības nodaļas vadītāja vietnieks Deniss Žukovs, Tieslietu ministrijas Civiltiesību departamenta direktore Viktorija Jarkina, Latvijas Universitātes (LU) Juridiskās fakultātes lektore tiesību zinātņu doktore Anita Rodiņa, šīs fakultātes lektors tiesību zinātņu doktors Jānis Kārkliņš, kā arī Valsts ieņēmumu dienesta Juridiskās pārvaldes tiesā izskatāmo lietu priekšnieks Ermīns Darapoļskis.

Ar šādu lūgumu ZAP vērsušies arī vairāku advokātu biroju, uzņēmumu un individuāli praktizējošie juristi, kā arī maksātnespējas procesa administratore un policijas inspektori.

ZAP lūgusi sniegt atsauksmes par šīm personām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!