Latvijā krāpšanā apsūdzētais bijušais VDK virsnieks Boriss Karpičkovs, kurš Jaunzēlandē meklējis patvērumu, apgalvo, ka pirms aizbraukšanas no valsts viņu aizturēja un spīdzināja drošības aģenti, ziņo ārvalstu masu mediji.
Karpičkovam tika atteikta uzturēšanās Jaunzēlandē, pamatojoties uz viņa saistību ar organizēto noziedzību Krievijā un Latvijā, ko viņš pats noliedz.

Svētdien vietējais TV kanāls "TV One" ziņoja, ka bijušais drošībnieks valstī ieradies ar viltotu Lietuvas pasi un 15 mēnešus meklējis patvērumu. Tagad Karpičkovs pēc paša vārdiem, devies uz Lielbritāniju.

Karpičkovam Latvijā celta apsūdzība saskaņā ar Kriminālkodeksu par mantas piesavināšanos lielos apmēros, par dokumentu viltošanu, par neatļautu ieroča nēsāšanu. Karpičkovs tiek apsūdzēts par 232 000 ASV dolāru piesavināšanos no bankas "Olimpija" izsniegtā G-24 kredīta firmai "Kompānija Alda", kas piederēja "Pārdaugavas" grupējuma vadītājam Vladimiram Ļeskovam.

Karpičkovs atradās meklēšanā kopš 1996.gada, kad viņš aizbēga no mājas aresta. 1999.gada oktobra sākumā Karpičkovs tika aizturēts Londonā. 40 gadus veco Karpičkovu aizturēja Londonas Centrālās policijas Speciālās nodaļas darbinieki. Londonas policijas darbinieki pēc Karpičkova aizturēšanas pie viņa atraduši Latvijas pilsoņa pasi uz cita vārda. Latvija pieprasījusi izdot bijušo VDK darbinieku, taču saņēmusi atteikumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!