Bijušās Lauku atbalsta dienesta (LAD) direktores Irinas Pilveres dzīvesbiedra Jura Pilvera SIA "Ziedi JP" no LAD administrēto Eiropas Savienības (ES) fondu līdzfinansējuma un platības atbalsta maksājumiem saņēmusi 382 185 latus, liecina LAD publiskotie maksājumu saņēmēju saraksti.
Pilveram piederošā saimniecība pēc sešu projektu īstenošanas programmas SAPARD līdzfinansējumā saņēma 165 270 latus.

Savukārt par realizētajiem diviem projektiem Eiropas Lauksaimniecības virzības un garantiju fonda (ELVGF) Virzības daļā SIA "Ziedi JP" saņēma 148 888 latus.

ES tiešmaksājumos lauksaimniekiem SIA "Ziedi JP" saņēmusi 68 027 latus.

Uzņēmums "Ziedi JP" ES pirmsiestāšanās SAPARD programmā no 2002.gada rudens līdz 2004.gada rudenim ir realizējis sešus projektus. Pieci projekti ir realizēti SAPARD apakšprogrammā lauksaimniecības tehnikas, iekārtu un būvju modernizācijai, bet viens projekts realizēts apakšprogrammā vispārējas lauku infrastruktūras uzlabošanai.

ELVGF realizēti divi projekti. SIA "Ziedi JP" Virzības daļas pasākumā "Investīcijas lauksaimniecības uzņēmumos" realizējusi projektu "Lauksaimniecības tehnikas iegāde un tehnikas novietnes būvniecība". Pēc šī projekta realizācijas uzņēmums fonda līdzfinansējumā saņēma 93 522 latus.

Otrs projekts graudu kombaina iegādei un graudu noliktavas būvniecībai realizēts šajā pašā ELVGF apakšprogrammā. Pēc tā īstenošanas SIA "Ziedi JP" ELVGF līdzfinansējumā saņēma 55 860 latus, starp kuriem ir arī ES un nacionālais finansējums. Tiesa, līgums ar LAD noslēgts par 93 529 latus liela fonda līdzfinansējuma piesaisti šim projektam.

SIA "Ziedi JP" 2005.gadā ir saņēmusi arī ES tiešmaksājumus lauksaimniekiem - vienoto platību maksājumu 45 838 latu apmērā un mazāk labvēlīgo apvidu atbalstu 22 189 latu apmērā.

SIA "Ziedi JP" Uzņēmumu reģistrā iegrāmatota 1991.gadā. Uzņēmuma parakstītais un arī apmaksātais pamatkapitāls ir 150 000 latu. Vienīgais SIA "Ziedi JP" īpašnieks ir Juris Pilveris, kas ir arī uzņēmuma valdes loceklis. Sabiedrības valdes priekšsēdētājs ir Andrejs Safonovs, liecina informācija datubāzē "Lursoft".

SIA "Ziedi JP" darbojas dažādās lauksaimniecības jomās - graudaugu audzēšanā, augkopībā, dārzeņkopībā, lopkopībā un piena pārstrādē.

SIA "Ziedi JP" neto apgrozījums 2004.gadā bija 768 139 lati, bet gadu iepriekš - 810 731 lats. Uzņēmums 2004.gadu beidza ar 126 469 latu peļņu, bet 2003.gadā uzņēmumam bija 109 163 latu peļņa pēc nodokļu samaksas.

Pērn decembra sākumā ir reģistrēts uzņēmums SIA "Jurģi G J", kura parakstītais un apmaksātais pamatkapitāls ir 2000 latu un kurā 90% pieder Pilverim. Šī uzņēmuma juridiskā adrese sakrīt ar SIA "Ziedi JP" juridisko adresi, kas ir Dobeles rajons, Auru pagasts, "Ziedi".

Pilvere zemkopības ministram iesniedza atlūgumu un atstāja LAD vadītājas amatu šī gada 11.janvārī.

Iepriekš LAD bijusī direktore skaidroja, ka interešu konflikta tajā, ka LAD administrēto atbalstu saņēmēju vidū ir viņas vīrs, nav. Viņa norādīja, ka nepieņēma lēmumus par atbalsta izmaksu, bet gan organizēja dienesta darbu.

LAD direktora krēsls joprojām ir tukšs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!