No 21.aprīļa līdz 22.aprīlim Rīgu apmeklēs bijusī ASV valsts sekretāra palīdze Hezera Konlija, kura, strādājot šajā amatā Valsts departamentā, bija atbildīga par ASV divpusējām attiecībām ar 15 valstīm Centrāleiropā un Ziemeļeiropā, tostarp Latviju.
Konlija ASV valdībā strādāja pie NATO paplašināšanās un papildinātā NATO līguma ratifikācijas Senātā. Pašlaik viņa pārstāv Eiropas Politikas analīzes centru - neatkarīgu, pie partijām nepiederošu publiskās politikas pētniecības institūtu, kas strādā ar Centrāleiropas jautājumiem.

Konlija Rīgā piedalīsies ASV vēstniecības organizētā programmā, lai svinētu piekto gadadienu kopš Latvijas iestāšanās NATO, aģentūru LETA informēja ASV vēstniecības Latvijā Preses un kultūras nodaļā.

Vizītes laikā Latvijā Konlija tiksies ar Ārlietu ministrijas, politisko partiju, nevalstisko organizāciju un augstskolu pārstāvjiem. Viņa piedalīsies arī atklātā sanāksmē "Diplomātijas process", kurā aicināti piedalīties Latvijas politisko partiju jauniešu organizāciju līderi, kā arī uzstāsies paneļdiskusijā "NATO 60 gadi un Latvijas piecu gadu dalība aliansē: sasniegumi un trūkumi".

Vizītes laikā Konlija tiksies arī ar cilvēkiem, kuru darbs bija izšķirošs, Latvijai pievienojoties NATO.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!