Latvijas Pasta reorganizācijas rezultātā bijusī valdes locekle Dita Danosa kļuvusi par valdes padomnieci un nodarbojas ar informācijas plūsmas nodrošināšanu, lai reorganizācijas process tiktu pabeigts, ziņo "Dienas Bizness".

Danosa arī tiek aicināta piedalīties Ministru kabineta sēžu slēgtajā daļā, kad tiek lemta Latvijas pasta turpmākā attīstība un liktenis. Viņa ir vienīgā valdes padomniece.

Latvijas pasta valdes priekšsēdētājs Aivars Veiss laikrakstam skaidrojis, ka līdz ar optimizāciju, algu samazināšanu pastā nav struktūrvienību vadītāji, kam jautāt par to, kas bijis iepriekš, tāpēc nepieciešams padomnieks.

Pēc Veisa teiktā, šis amats nav izveidots tikai tādēļ, lai vajadzīgam cilvēkam tiktu izgādāts darbs – bijusī valdes locekle ļoti aktīvi sniedzot padomus. Danosa valdē darbojās vien dažus mēnešus – no šī gada 9. jūlija līdz 20. oktobrim, un Veiss nevarēja laikrakstam konkrēti atbildēt, cik tad daudz viņa var izstāstīt.

Danosa laikrakstam apliecināja, ka par savu darbu viņa saņem algu, kas ir apmēram puse no valdes priekšsēdētāja saņemtās. Ņemot vērā, ka valsts uzņēmumu vadītāju algām noteikti griesti – 2800 latu -, Danosas mēneša ienākumi pastā varētu būt ap 1400 lati, norāda laikraksts.

Piedāvājumu ieņemt padomnieces Danosai izteikusi Satiksmes ministrija, kas viņu iepriekš arī pieņēmusi darbā Latvijas Pasta valdē un pēcāk atbrīvojusi no tās. Danosa par Latvijas Pasta valdes locekli tika iecelta konkursa kārtībā šogad, kad pie uzņēmuma vadības grožiem ķērās Maiga Dzērvīte. Šī valde Satiksmes ministrijas acīs oktobrī zaudēja uzticību un tika atbrīvota. Danosas darba pieredzē gan šāda ieraksta
nav – viņa pamanījās īsu brīdi pirms tam pati iesniegt atlūgumu.

Danosas darba līgums nav terminēts, jo nav īsti skaidrs, cik laika reorganizācija prasīs, taču droši, ka tas notiks vēl visu nākamo gadu.

Danosa ir Latvijas Banku augstskolas programmu direktore un strādājusi vadošos amatos Latvijas Krājbankā un "LKB Līzings".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!