Pedofilijas skandālā apvainotais bijušais tieslietu ministrs Valdis Birkavs iesniegs tiesā civilprasību par goda un cieņas aizskaršanu, kā kompensāciju prasot 100 000 latu.
To Birkavs ceturtdien paziņoja debatēs no Saeimas tribīnes.

Birkavs, debatējot par Ādamsona izdošanu kriminālvajāšanai sacīja, ka būtu jāatbrīvo no kriminālatbildības jaunieši, kuri snieguši nepatiesas ziņas, ja viņi ir ar mieru pateikt, kurš viņus piespiedis to darīt.

Tāpat būtu jāatbrīvo no kriminālatbildības Ādamsonu, ja tiek konstatēts, ka viņš ir labticīgi maldījies, tomēr pats Birkavs apšaubīja Ādamsona godīgumu.

"Man gribētos teikt, ka viņš ir godīgs, bet kopš viņa ierašanās Latvijā meli un fantāzijas viņu ir pavadījušas visu laiku," teica Birkavs.

Viņš arī sacīja, ka parlamentārās izmeklēšanas komisijas pedofilijas lietā mērķis nekad nav bijis noskaidrot vainīgo pedofilijas lietā. Kā cietušais, iepazīstoties ar krimināllietas materiāliem, Birkavs redzējis jauniešu atzīšanos, kuros viņi pasaka, ka bijuši spiesti nosaukt viņa vārdu.

Birkavs uzdeva jautājumu, kurš ir visa skandāla režisors un kādu motīvu vadīts Ādamsons varēja saistīt ar skandālu cilvēkus, kuriem ar to nav nekāda sakara.

"Manuprāt, Ādamsona kungs nav režisors, viņš ir rupors," sacīja Birkavs.

Birkavs arī atzina, ka pedofilijas skandāla autori savu mērķi ir sasnieguši. "Valsts ir apkaunota, valdība ir gāzta un daži politiķi ir daļēji vai pilnīgi iznīcināti," sacīja Birkavs. Viņš arī pauda neizpratni, kādēļ Ādamsonam būtu jāizvairās no tiesas, jo tikai šāds risinājums dos iespēju viņam pierādīt savu taisnību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!