Vēlētāju noraidošo attieksmi pret apvienību TB/LNNK izraisījusi dziļā ekonomiskā krīze, neskaidra nākotne, kuras iespaidā iedzīvotāji ir vairāk uzklausījuši populistus un viņu nerealizējamos solījumus.

Savukārt pašiem tēvzemiešiem pirms Saeimas vēlēšanām vajadzēs izvērtēt kļūdas un sagatavoties parlamenta vēlēšanām, tā žurnālistiem naktī uz svētdienu atzina TB/LNNK Rīgas mēra amata kandidāts Jānis Birks.

Viņš skaidroja, ka pašreizējā situācijā iedzīvotājiem, jo sevišķi tiem ,,kas, piemēram, palikuši bez darba, nav skaidrības par nākotni, līdz ar to viņi balso par tiem, kas bijuši opozīcijā, vai tiem, kas vispār nav bijuši pārstāvēti Rīgas domē”. „Šī neziņa protams cilvēkus tracina,” sacīja Birks.

Ar krīzi Birks skaidroja arī politisko partiju apvienības „Saskaņas centrs” popularitāti.

Vienlaikus viņš pauda skarbu kritiku par partiju LPP/LC, norādot, ka tā priekšvēlēšanu laikā solījusi radīt 50 00 darba vietu, kas patlaban esot nereāli. Birks norādīja, ka pretēji iepriekšējiem gadiem, kad RD budžets allaž ir bijis ar pārpalikumu, šogad tas ir ar deficītu un salīdzinot ar pērnā gada budžetu, tas ir samazināts par 90 miljoniem latu.

“Es esmu vairāk vai mazāk piezemēts cilvēks, un skaidri zinu ko solu,” viņš iezīmēja atšķirības starp sevi un partijām, kuras saskaņā ar vēlētāju aptauju rezultātiem, uzvarējušas pašvaldību vēlēšanās Rīgas domē.

Ja TB/LNNK Rīgas domē tomēr iekļūs, tad tā ir gatava sadarboties ar partiju „Jaunais laiks” vai Pilsonisko savienību, kas arī ir uz latviskām vērtībām orientētas partijas. Savukārt sadarbība ar PCTVL un Saskaņas centru to prokrievisko interešu dēļ, kā arī LPP/LC neesot iespējama.

Birks atzina, ka TB/LNNK bijusi ļoti šķelta un šajos procesos cietusi vairāk nekā citas partijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!