Uzņēmums "B.L.B. Baltijas termināls" (BLB), no kura teritorijas Mīlgrāvja caurtekā un Ķīšezerā jau ceturto nedēļu noplūst naftas produkti, tomēr esot gatavs piedalīties noplūdes seku likvidēšanā un segt daļu izdevumu.
To uzņēmuma pārstāvji ceturtdien paziņojuši tikšanās laikā ar Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes un Rīgas domes Vides departamenta pārstāvjiem, pavēstīja pārvaldes direktors Vilis Avotiņš.

Viņš pastāstīja - BLB vairs nenoliedz, ka ir atbildīgs par piesārņojumu un gatavs noplūdes novēršanai un seku likvidēšanai strādāt arī ārpus uzņēmuma teritorijas. Darbs pie kolektora, caur kuru ar naftas produktiem piesārņotais ūdens noplūst Mīlgrāvja caurtekā, vēl jāsaskaņo ar kolektora apsaimniekotāju Rīgas domes Satiksmes departamentu. Savukārt uzņēmumā atteicās komentēt ceturtdien panākto vienošanos.

Avotiņš pastāstīja, ka uzņēmums "Eko osta", kas pēc Rīgas brīvostas pasūtījuma attīra piesārņotos ūdeņus, gandrīz divu nedēļu laikā veicis darbu aptuveni 16 000 latu vērtībā. Piektdien vides pārvaldes pārstāvji situāciju Mīlgrāvī iecerējuši apspriest ar Vides ministrijas speciālistiem.

Jau vēstīts, ka Lielrīgas reģionālā vides pārvalde (LRVP) par Mīlgrāvja caurtekas un Ķīšezera piesārņošanu ar naftas produktiem noteica BLB maksimālo administratīvo sodu - 150 latu. Pārvalde lūgusi Rīgas domes Satiksmes departamentu nodrošināt ūdens attīrīšanu no naftas produktiem, vēl pirms tas nonāks ostas akvatorijā.

Naftas produktu noplūdi Mīlgrāvja caurtekā un Ķīšezerā Jūras vides pārvaldes speciālisti pamanīja 5.marta rītā. Dīzeļdegvielas koncentrācija sākotnēji bija neliela, taču piesārņojums izpletās vismaz 10 000 kvadrātmetru platībā. Līdz šim noplūdes teritorijā savāktas aptuveni četras tonnas naftas produktu. Caurtekā norobežotajā teritorijā aptuveni 20 kvadrātmetru platībā izveidojies 30 centimetru biezs naftas produktu slānis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!