Bluķa vilkšanā pa Vecrīgu piedalījās vairāki desmiti cilvēku, novēroja aģentūra LETA.
Bluķis ticis vilkts pa maršrutu - Rātslaukums, Kungu iela, Grēcinieku iela, Audēju iela, Vaļņu iela, Kaļķu iela, Līvu laukums, Zirgu iela, Doma laukums, Jauniela, Jaunavu iela - cauri Rīgas Domes ēkai, Rātslaukums.

Bluķa vilkšanā piedalījās Jelgavas folkloras kopa "Dimzēns", Talsu kopa "Talsi", Rīgas "Berendejka", "Grodi", "Iļjinskaja pjatņica", "Maskačkas spēlmaņi", "Rasas pērlītes", "Rija", "Skandinieki" un "Vilkači".

Jau ziņots, ka piektdien Vecrīgā notiek gadskārtu svinēšanas tradīciju pasākums - Bluķa vakars.

Vispirms dziedošs un muzicējošs gājiens, velkot bluķi, ieskandina vecpilsētu, tādējādi atvieglojot saulei ceļu kalnup un simboliski pierādot, ka tikai kopīgi var pārvarēt un pievārēt tumsas spēkus. Ar Bluķa vakara rituāliem, kā arī dziesmām, dančiem un rotaļām tiek aizbaidīti ļaunie gari, kas veicinās auglību un svētību pilsētai un tās iedzīvotājiem.

Bluķis tiks sadedzināts ugunskurā Rātslaukumā. Tur katrs varēs sadedzināt savu "ļauno dienu" - bēdas, likstas un nelaimes, tā radot gaismas spēku nākamajam gadam, baudīt Ziemassvētku cienastu, sadziedāties ar Rīgas un novadu folkloras kopām, saspēlēt un sadancot.

Pēc bluķa vilkšanas Rātslaukumā notika Ziemassvētku sarīkojums ar folkloras kopu priekšnesumiem, kopīgu sadziedāšanu un sadancošanu, rotaļām un Ziemassvētku mielastu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!