Foto: LETA

Deputāta Artusa Kaimiņa atbrīvošana no partijas "KPV LV" frakcijas priekšsēdētāja vietnieka amata nebija leģitīma, uzskata parlamentārietis Aldis Blumbergs ("KPV LV").

"Paņemot rokās kalkulatoru un pārlasot frakcijas nolikumu, šis balsojums, manuprāt nav leģitīms," tā par Kaimiņa atbrīvošanu no frakcijas priekšsēdētāja vietnieka amata savā "Facebook" lapā raksta Blumbergs.

Viņš vērš uzmanību, ka par šo lēmumu balsoja vien septiņi no frakcijas sēdē klātesošajiem 11 deputātiem. Taču saskaņā ar frakcijas nolikumu jābūt divām trešdaļām no klātesošajiem, lai lēmums būtu saistošs visiem frakcijas dalībniekiem.

Kā liecina Saeimas mājaslapā pieejamā informācija, "KPV LV" frakcijas nolikums nosaka, ka "visiem frakcijas deputātiem saistošus lēmumus frakcija ir tiesīga pieņemt, ja sēdē piedalās vairāk nekā divas trešdaļas frakcijas deputātu un par tiem nobalso divas trešdaļas klātesošo deputātu".

"Otrkārt, oficiālu aicinājumu uz frakcijas sēdi netiku saņēmis. Sanāca vienkārša sagadīšanās, ka viens kolēģis piezvanīja, vai neesmu uz vietas, un es biju. Bez visa tā, uzskatu par neētisku rīcību balsot aizmuguriski!" turpina Blumbergs.

Jau vēstīts, ka no partijas "KPV LV" frakcijas priekšsēdētāja vietnieka amata šodien atbrīvots deputāts Kaimiņš.

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas priekšsēdētājs Kaspars Ģirģens skaidroja, ka frakcijā ir nolemts, ka ir jāveic pārmaiņas partijā, kārtīgi jāstrādā pie programmas izpildes, jānodrošina demokrātiskāks darba process, kur frakcijas deputāti ir vienlīdzīgi un tiek respektēts frakcijas citu parlamentāriešu viedoklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!