Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija (LSDSP) trešdien valdes sēdē lems par partijas 1.maija konferences rīkošanu un par Saeimas deputāta Imanta Burvja izslēgšanu no partijas.
LSDSP priekšsēdētājs Juris Bojārs. sacīja, ka valde apstiprinās 1.maija konferences darba kārtību un rezolūciju un deklarāciju projektus, kuras pieņems konferencē. Valde arī lems par Burvja izslēgšanu no partijas, jo kvoruma trūkuma dēļ tas netika izdarīts pēdējā LSDSP domes sēdē.

"Nav ko Burvim pievērst tik lielu uzmanību, jo viņš nav pasaules naba un nav arī ne sociāldemokrāts, ne pati sociāldemokrātija," teica Bojārs. Burvja izslēgšanas izskatīšanu pēc divu stundu apspriedes partijas dome atlika tādēļ, ka pēc viena domnieka norādījuma atklājās - kontroles komisija nav ņēmusi vērā faktu, ka kongresā ievēlēto domnieku Burvi var izslēgt tikai ar 2/3 jeb 52 domnieku balsīm, bet zālē nav kvoruma.

Jautājums par Burvja izslēgšanu parādījās pēc tam, kad Bojārs kādā apspriedē Satversmē ietvertās normas bija nosaucis par idiotismiem, bet Burvis, to neizturējis, nolamājis viņu par cūku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!