Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) līderis Juris Bojārs lūgs prokuratūru saukt pie kriminālatbildības Saeimas deputātu Imantu Burvi par 15 000 ASV dolāru partijai domātās naudas piesavināšanos. Bojārs arī plāno sūdzēt Burvi tiesā par godu un cieņu aizskarošu melu izplatīšanu.
Bojārs sacīja, ka pēc Burvja melīgajiem izteikumiem par viņu un partijas finansēšanas kārtību viņam nekas cits neatliekot, kā gatavot iesniegumu prokuratūrai. "Prokuratūra lai meklē pazudušo naudu, ko viņš paņēmis un sauc viņu pie kriminālatbildības, kā arī civiltiesiskā kārtā soda par godu un cieņu aizskarošu ziņu izplatīšanu," sacīja Bojārs.

Bojārs apsūdz Burvi 15 000 ASV dolāru partijas naudas piesavināšanā, ko sponsori - uzņēmuma "Woodison Terminal" vadība - devusi partijai. LSDSP dome 25.augustā plānojusi lemt par Burvja izslēgšanu no partijas.

Strīds starp Burvi un Bojāru publiski sākās pēc tam, kad Burvis partijas līderi nosauca par cūku tad, kad Bojārs atsevišķas Satversmes normas nodēvēja par idiotiskām. Pirms pašvaldību vēlēšanām un arī pēc tām Burvis vairākkārt dažādos masu medijos kritizēja Bojāra partijas vadīšanas stilu.

Burvis ceturtdien žurnālistiem sacīja, ka LSDSP nonākusi pilnīgā sponsoru ietekmē un par lielākajiem partijas naudas devējiem minēja Ventspils mēru Aivaru Lembergu, ietekmīgo baņķieri Valēriju Karginu un uzņēmuma "Woodison Terminal" vadību.

Viņš arī norādīja, ka parasti Bojārs sarunās ar sponsoriem prasa lielākas summas, nekā reāli nonāk partijas kasē. Partijas līderim tiek pārmesta partijas finansēšana, naudu piesaistot caur viņa privātuzņēmumu "Starptautisko attiecību institūts", no kura daļa naudas tā arī nenonāk līdz partijas kasei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!