AS "Preses nams" izdevniecības direktors Egons Lapiņš neko neesot dzirdējis par Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) priekšsēdētāja Juria Bojāra "aso sarunu" ar akciju sabiedrības vadību par "sociāldemokrātus apmelojošu rakstu publicēšanu".
"Pirmā dzirdēšana," sacīja Lapiņš, šādus LSDSP priekšsēdētāja paziņojumus partijas domes sēdē raksturojot kā "politiskas spēlītes". Lapiņš ierosināja Bojāram nosaukt konkrētas personas, ar kurām šīs sarunas esot risinātas.

Arī laikraksta "Neatkarīgā Rīta Avīze" galvenā redaktora vietnieks Sandris Točs atzina, ka viņam par šādām sarunām esot "pirmā dzirdēšana", viņš esot "šokēts" par šādiem paziņojumiem, un viņam "trūkst vārdu". Točs sacīja, ka ne ar viņu, ne kādu no laikraksta žurnālistiem nekāda saruna neesot bijusi, turklāt, izplatot šādus apgalvojumus, Bojāra kungam neesot nojausmas par demokrātisku masu saziņas līdzekļu vadību.

Arī laikraksta "Rīgas Balss" (RB) galvenā redaktore Anita Daukšte par šādu sarunu nav informēta un nekādas norādes par rakstiem nav saņēmusi. "Ja kādam ir šaubas, viņš var lasīt RB un redzēt, kā tajā atspoguļotas sociāldemokrātu aktivitātes," norādīja Daukšte. "Tas ir smieklīgi," pirmajā brīdī izdzirdot Bojāra teiktā atstāstījumu, izsaucās Daukšte.

Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) priekšsēdētājs Juris Bojārs sestdien domes sēdē paziņoja, ka viņam bijusi "asa saruna" ar AS "Preses nams" vadību, kuras laikā viņš pieprasījis "izmazgāt galvas" šai akciju sabiedrībai piederošo laikrakstu žurnālistiem par "sociāldemokrātus apmelojošu rakstu publicēšanu". Bojārs pauda viedokli, ka "žurnālisti ir pērkami" un "par 200 latiem pašu velnu nopublicēs".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!