Foto: LETA
Daugavpils pilsētas domes deputāts Vladislavs Bojaruns (Latgales partija) neuzskata, ka viņa valsts valodas zināšanas ir tik sliktas, lai viņam būtu jāatņem deputāta mandāts.

Deputāts atzina, ka viņa valsts valodas zināšanas, protams, ir nepilnīgas, taču šīs nepilnības neesot tādas, lai viņam būtu jāatņem deputāta mandāts. "Līdzīgi kā daudziem daugavpiliešiem, arī man ir visai sarežģīti pilnveidot savas valsts valodas zināšanas, jo pietrūkst latviskās vides - pilsētā aptuveni 85% iedzīvotāju runājot krieviski," skaidroja Bojaruns.

Deputāts pastāstīja, ka viņa vecmamma ir bijusi latviete, bet vectēvs - polis, savukārt viņa māte ir krieviete. Tāpat deputāts pauda cerību, ka tiesāšanās iznākums būšot pozitīvs.

Bojaruns noraidīja iespēju, ka Valsts valodas centra (VVC) darbības varētu būt iniciējuši kādi viņa nelabvēļi.

Jau vēstīts, ka VVC pirms dažām nedēļām ir vērsies Daugavpils tiesā ar prasību pret deputātu Bojarunu sakarā ar viņa nepietiekamajām valsts valodas zināšanām.

Bojaruns nav vienīgais deputāts, pret kuru VVC ir vērsies tiesā. Centrs tiesājas arī ar Balvu novada domes deputātu Ivanu Baranovu (SC) par mandāta anulēšanu. Gan Balvu rajona tiesa, gan Latgales apgabaltiesa ir apmierinājušas VVC prasību. Baranovs saistībā ar Latgales apgabaltiesas spriedumu ir iesniedzis kasācijas sūdzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!