Foto: Publicitātes foto

Kāda sieviete "Facebook" publicējusi ierakstu, kurā vēsta, ka kompānijas "Bolt Food" kurjers pēc ēdiena piegādes saglabājis viņas telefona numuru un uz to gan zvanījis, gan sūtījis nepiedienīga rakstura bildes. Arī uzņēmumā portālam "Delfi" apstiprināja notikušo un uzsvēra, ka kurjers ir bloķēts, savukārt uzņēmums ir gatavs sadarboties ar policiju.

Sievietes ierakstā norādīts, ka kurjers pēc piegādes zvanījis viņai vairākas reizes ap pulksten 4 naktī.

Ierakstam arī pievienots mobilā telefona ekrānšāviņš, kurā redzams, ka no ārvalstu numura laika posmā no pulksten 4.20 līdz pulksten 4.41 saņemti četri neatbildēti video zvani.

"Bolt Food" darbības vadītāja Latvijā Marija Šapovalova portālam "Delfi" uzsvēra, ka uzņēmums ir šokēts par notikušo.

"Mums ir ļoti žēl, ka klientam ir nācies piedzīvot šādu situāciju. Mēs nekavējoties esam konkrēto kurjeru bloķējuši un viņam vairs nav iespējas strādāt ar "Bolt" lietotni. Kurjera rīcība ir uzskatāma par privātuma ļaunprātīgu izmantošanu un "Bolt" noteikumu un nosacījumu klaju pārkāpumu. Esam gatavi sadarboties ar policiju visos nepieciešamajos veidos," uzsvēra Šapovalova.

Viņa arī skaidroja, ka klientam un kurjeram ir pieejami tālruņa numuri pasūtījuma izpildes laikā, strikti saistībā ar piegādes nodrošināšanu. Tie ir nepieciešami, lai palīdzētu kurjeram piegādāt sūtījumu, un tā ir ierasta prakse pārtikas piegādes nozarē.

"Visi kurjeri, pirms viņi uzsāk pakalpojumu piedāvāšanu "Bolt" lietotnē, iziet apmācības par atbilstošu komunikāciju ar klientu," skaidroja "Bolt Food" pārstāve.

Portāls "Delfi" ir sazinājies ar Datu valsts inspekciju (DVI) par iespējamu datu tiesību pārkāpumu, un inspekcija sola sniegt komentāru tuvākā laikā.

Tāpat portāls "Delfi" ir mēģinājis sazināties ar cietušo sievieti, taču viņa nav atbildējusi.

Viens no Vispārīgās datu aizsardzības regulas (VDAR) principiem paredz, ka dati ir apstrādājami tikai nepieciešamajam mērķim (šajā gadījumā – pakalpojuma sniegšanai), un datu pārziņa (uzņēmuma) pienākums ir nodrošināt, ka šis princips tiek ievērots arī tad, ja šie dati tiek nodoti tālāk, piemēram, kurjeram, kas darbojas tā uzdevumā, pārliecinājās portāls "Delfi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!