Foto: LETA

Advokāta Pāvela Rebenoka slepkavības atklāšanā ir jāspēj ātri parādīt rezultātu, portālam "Delfi" uzsvēra Tieslietu ministrs Jānis Bordāns.

"Izsaku visdziļāko līdzjūtību advokāta Pāvela Rebenoka tuviniekiem. Šobrīd galvenais izaicinājums ir iekšlietu resoram veltīt visus spēkus advokāta slepkavības lietā - ātri un profesionāli veikt visas neatliekamās darbības, lai pārbaudītu nozieguma iespējamās versijas un atrastu vainīgos," skaidroja Bordāns.

Ministrs norādīja, ka saistībā ar īpaši nežēlīgu noziegumu izmeklēšanu tiesībsargājošajām iestādēm ir jāspēj ātri parādīt rezultātu. "Nevar pieļaut, ka atgriežas deviņdesmito gadu noziedzīgās metodes," tā Bordāns.

Vēstīts, ka naktī uz svētdienu savās mājās nogalināts zvērināts advokāts Pāvels Rebenoks.

Valsts policijā (VP) portālam "Delfi" apstiprināja, ka Rebenoks ir atrasts nogalināts. VP pārstāve Gita Gžibovska norādīja, ka saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess. Šobrīd notikušā izmeklēšanā ir iesaistīti lieli policijas resursi, tiek veiktas operatīvās un izmeklēšanas darbības. Tiek pārbaudītas vairākas notikušā versijas.

Izmeklēšanas interesēs sīkāku informāciju VP šobrīd nesniedz.

Rebenoks kopš 2008. gada vadīja advokātu biroju "Rebenoks & Vilders". Iepriekš viņš arī bijis "OlainFarm" padomes priekšsēdētājs, bijušā ekonomikas ministra Ralfa Nemiro (KPV LV) padomnieks, kā arī Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētāja vietnieks. Kā liecina "Lursoft" pieejamā informācija, līdz slepkavības dienai Rebenoks bija Valērija Maligina fonda valdes loceklis. Viņam vienādās daļās ar Ingu Baladinu piederēja SIA "Verdorff", kā arī kapitāldaļas 16,7% apmērā uzņēmumā – SIA "Frančeska VET".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!